Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε συμπληρωματικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ για τον ΚΟΑ ώστε να καταβληθεί αντίστοιχο ποσό στην εταιρεία “Στρατάκο (εργολάβοι) Λτδ” για κατασκευαστικές εργασίες που εκτελέστηκαν από την εταιρεία για λογαριασμό της Κυπριακής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και του οργανισμού.

Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 28 ψήφους υπέρ (παρόντες βουλευτές ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) και 18 αποχές. Αποχή τήρησαν οι παρόντες Βουλευτές του ΑΚΕΛ, των Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου.

Δικαιολογώντας την αποχή του κόμματος του ο Πάμπος Παπαγεωργίου είπε ότι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να γίνει η πληρωμή. Πρόσθεσε ότι απέτυχε μια συμφωνία και ο Κύπριος πολίτης καλείται να πληρώσει τα σπασμένα. Υπέδειξε ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι οργανισμοί που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Πρόδρομος είπε ότι το κόμμα του παρά το γεγονός ότι υπερψήφισε το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι πληρώνεται ένα πρόβλημα με μια απαλλοτρίωση που έγινε και δεν έγινε και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 400.000 ευρώ. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται με νομοθετική ρύθμιση αυτοί που ευθύνονται να πληρώνουν και όχι να ισχύει η πρακτική έγινε λάθος το πληρώνει ο φορολογούμενος.