Αν η επιστολή του προέδρου της δημοκρατίας για το ταξίδι στις Σεϋχέλλες γινόταν από τον Νοέμβριο που ο ίδιος του είχε εισηγηθεί θα είχε αποφευχθεί όλος αυτός ο θόρυβος που ξέσπασε, επισήμανε στην Πρωϊνή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος των οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Το ουσιαστικό, πρόσθεσε, είναι το θέμα των πολιτογραφήσεων όπου υπάρχουν πολλά περιθώρια μίζας και διαπλοκής. Κάποιοι είπε έβαλαν στην τσέπη μίζες πέραν των δέκα εκατομμυρίων από αυτές τις πολιτογραφήσεις.

Ο τόπος πήρε πολύ λίγο κέρδος από αυτή την ιστορία, σε αντίθεση με κάποιους που πήραν εκατομμύρια και αυτό, σημείωσε το παραδέχτηκαν με δηλώσεις τους στη βουλή οι υπουργοί οικονομικών και εσωτερικών.

Εξάλλου, πρόσθεσε, όλα αυτά επισημαίνονται και στην έκθεση του γενικού ελεγκτή. Υπάρχει είπε ευθύνη στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα για την καθυστέρηση ψήφισης σχετικής νομοθεσίας. Επέκρινε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας που ο ίδιος έβαλε τους υπουργούς του να υπογράψουν.

Υπενθύμισε ότι ο Χάρης Γεωργιάδης το 2018 απαντώντας σε δική του ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει σχετική νομοθεσία για τον κώδικα δεοντολογίας που θα αφορά και τον πρόεδρο της δημοκρατίας.