Περιχαρής ο Αβέρωφ για το success story 

Όλα μαγικά και ρόδινα φαντάζουν στα μάτια του πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε ό,τι αφορά τις κοινωνικοοικονομικές και επενδυτικές πολιτικές της κυβέρνησης, κι αυτό επιχείρησε για μια ακόμα φορά να περάσει στον κόσμο ο οποίος βιώνει σκληρά στο πετσί του τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣτο πλαίσιο νέας περιοδείας του στη Λεμεσό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επέλεξε να επισκεφτεί αυτή τη φορά κάποια ορόσημα του περιβόητου success story της κυβέρνησης, όπως το λιμάνι, «την καρδιά και τον πνεύμονα της οικονομίας», όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, οι υπηρεσίες του οποίου όμως έχουν ξεπουληθεί σε ιδιωτικές εταιρείες. Εκείνο που αντιλήφθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι «η σωστή λειτουργία των λιμανιών» παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. «Το θέμα είναι να είμαστε αποφασισμένοι, να βρίσκουμε λύσεις ακούγοντας και τους ειδικούς και αυτούς που καθημερινά απασχολούνται στους διάφορους τομείς», όπως είπε. Βέβαια, το πόσο αφουγκράζονται και ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των άμεσα εμπλεκόμενων και επηρεαζόμενων, που είναι οι εργαζόμενοι, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Πέρασε όμως ο κ. Νεοφύτου και από το υπό κατασκευή καζίνο-θέρετρο, που τόσος πολύς λόγος έχει γίνει (αφότου ακόμα βρισκόταν στους σχεδιασμούς) για το «σωτήριο» ρόλο που θα διαδραματίσει και ιδιαίτερα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. «Είναι με αυτά τα έργα που η Κύπρος μπορεί να καταστεί ένας τόπος προορισμού για ολόκληρο το χρόνο… Αυτή η επένδυση, δημιουργεί τεράστιες προοπτικές και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σχετική δήλωσή του περιχαρής ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος. Και δεν παρέλειψε βέβαια να απονείμει και τα εύσημα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη που «με τη στρατηγική της προσέλκυσε επενδυτές παγκόσμιας φήμης, επενδυτές που ανεβάζουν και το κύρος της χώρας μας με τις ποιοτικές τους επενδύσεις».

Και ενώ ο απόηχος από τις «επιτυχημένες» επενδυτικές πολιτικές της κυβέρνησης τρυπά ακόμα αυτιά, ο κ. Νεοφύτου δεν δίστασε να υποδείξει ότι «αυτός είναι ο δρόμος και καμιά χώρα στον κόσμο δεν άλλαξε το επίπεδό της ούτε κατόρθωσε να έχει μεγάλους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης χωρίς ξένες επενδύσεις…».

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.