Να σταματήσουν απαξιωτικές συμπεριφορές, ζητά το μέλος Δ.Σ. Κώστας Κώστα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε σχέση με τις αλλαγές που έγιναν στην ενημερωτική απογευματινή ζώνη του Τρίτου Προγράμματος ΡΙΚ, καθώς και στην απόφαση να μεταφερθούν οι μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων στο Τέταρτο Πρόγραμμα, τη συχνότητα δηλαδή που μεταδίδει κλασική μουσική! Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για τις αλλαγές αυτές δεν ενημερώθηκε καν το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου και προφανώς ενίστανται σε αποφάσεις που λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση ή να παρουσιαστεί μια μελέτη που να δικαιολογεί τις αλλαγές.
Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, το μέλος του Δ.Σ. ΡΙΚ Κώστας Κώστα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΡΙΚ, Μιχάλη Μιχαήλ, ζητώντας του όπως ανασταλούν οι όποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στη διοίκηση, της διεύθυνση και όλους τους εργαζομένους των ραδιοφώνων του ΡΙΚ με στόχο την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των προγραμμάτων.
Παράλληλα, ο κ. Κώστα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις σαρωτικές αλλαγές που αποφασίστηκαν να γίνουν στα προγράμματα ραδιοφώνου του ΡΙΚ, χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους εργαζομένους και χωρίς να εκπονηθεί στρατηγικός σχεδιασμός.
Επίσης, όπως καταγγέλλει, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και τεκμηριωμένα για τις αλλαγές αυτές, εντούτοις διευθυντικά στελέχη που εμπλέκονται στη διαδικασία διαδίδουν ψευδώς ότι «οι αποφάσεις λήφθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο».
Μάλιστα, το μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ επισημαίνει ότι ανώτατα στελέχη του ΡΙΚ, αντί να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών που αποδεδειγμένα και καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας με αποτέλεσμα τα ραδιόφωνα του ΡΙΚ να βρίσκονται στην πρώτη θέση της προτίμησης των ακροατών, επιδίδονται σε συνεχή αμφισβήτηση της δουλειάς τους, απαξιώνοντάς τους και δημοσίως και στους διαδρόμους του ΡΙΚ. Και το χειρότερο, όπως καταγγέλλει ο Κώστας Κώστα, «επιχειρείται η καθυπόταξή τους, πολλές φορές με αυταρχικό τρόπο, γιατί δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις. Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για τις μεθοδεύσεις και το κλίμα αυταρχισμού που υπάρχει και διογκώνεται».
Ελένη Κωνσταντίνου
