Περικοπές εξόδων αποφασίζει ο Δήμος Λάρνακας

 

Εκτεταμένες περικοπές εξόδων θα αποφασίσει σήμερα ο Δήμος Λάρνακας σε μια προσπάθεια τουλάχιστον να εξισορροπήσει την απώλεια εσόδων από την κρίση του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη. Θα γίνει συζήτηση στη βάση μελέτης που έχει ετοιμάσει ο δημοτικός ταμίας, με βάση την οποία εκτιμάται ότι θα απολεσθούν έσοδα σε ποσοστό που πλησιάζει το 25% του προϋπολογισμού για το 2020.

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσε στη «Χ» ο δήμαρχος, είναι απολύτως απαραίτητο να εκπονηθεί ένα έκτακτο οικονομικό πλάνο. Στόχος, όπως πληροφορούμαστε, είναι να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός με περικοπές στα ίδια επίπεδα με το εκτιμώμενο ύψος των απωλειών.

Ταυτόχρονα θα συζητηθούν οι προτάσεις της Ένωσης Δήμων για την ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης από όλους τους δήμους. «Είναι επείγουσα ανάγκη», είπε ο κ. Βύρας, «να εκπονήσουμε ένα πλάνο διαχείρισης των οικονομικών του δήμου, αφού λόγω της πανδημίας έχει σταματήσει η ροή εσόδων στα δημοτικά ταμεία, από φόρους, διάφορα τέλη και άλλα.

Οι εισπράξεις από τις παραλίες, που είναι μια σημαντική πηγή εσόδων, έχουν “παγώσει” αφού η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία είναι θολή και κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα γίνει κατορθωτό ο πλανήτης να εξέλθει από τις συνέπειες του κορονοϊού» υπέδειξε ο δήμαρχος. Στόχος είναι οι περικοπές να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τη ζημιά στους σχεδιασμούς του δημαρχείου, μεταξύ άλλων και σε ό,τι αφορά στα αναπτυξιακά έργα.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.