Στο περίμενε εκπαιδευτικοί και μαθητές για την εξεταστέα ύλη

Ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται εγκαίρως, αναφέρει ο Γ.Γ. ΟΕΛΜΕΚ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τις εξετάσεις τετραμήνων που αρχίζουν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται για τα Γυμνάσια στις 24/1 και για τα Λύκεια στις 27/1.

Ωστόσο λίγες μέρες πριν από το κλείσιμο των σχολείων οι εκπαιδευτικοί αναμένουν ακόμη την εξεταστέα ύλη για να μπορέσουν να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για να μπορέσουν να καλύψουν ύλη που ενδεχομένως δεν πρόλαβαν και αυτή θα συμπεριλαμβάνεται στις εξετάσεις. «Για ακόμη μια φορά αναμένουμε ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας», επισημαίνει μιλώντας στη «Χαραυγή» ο Γ.Γ. της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας και σημειώνει ότι δόθηκαν υποσχέσεις ότι η εξεταστέα ύλη θα σταλεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο ο κ. Χατζησάββας τονίζει ότι ο προγραμματισμός θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει από την αρχή του σχολικού έτους, κάτι που η ΟΕΛΜΕΚ ζητούσε επίμονα. Εξέφρασε επίσης και την εκτίμηση ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλάβουν οι καθηγητές να καλύψουν την ύλη, αφού είναι στο παρά πέντε και αναμένουν και οι ίδιοι να τους σταλεί ακριβώς η εξεταστέα ύλη για να δουν πού έχουν φτάσει και εάν τα πλαίσια μάθησης συμπίπτουν με τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο. «Το ερώτημα είναι αν εμπεδώνουν οι μαθητές», ανέφερε ο κύριος Χατζησάββας. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εξετάσεων του Γυμνασίου, μετά από τις φωνές, είπε, το Υπουργείο Παιδείας βελτίωσε κάπως το πρόγραμμα και το μάθημα της Φυσικής έχει διαχωριστεί από τα μαθήματα Χημείας – Βιολογίας. Συνεπώς οι μαθητές θα κληθούν να παρακαθίσουν στο μάθημα της Φυσικής μια μέρα και στα μαθήματα της Χημείας και Βιολογίας άλλη μέρα. Επίσης, να αναφέρουμε ότι μετά από σχετική απόφαση μαθητές/μαθήτριες με μεταναστευτική βιογραφία που φοιτούν σε μεταβατικές Τάξεις (Α’, Β’ Γυμνασίου, Α’ Λυκείου) δεν θα παρακαθίσουν στην εξέταση Α’ τετραμήνου.

Επίσης, μαθητές/ μαθήτριες με μεταναστευτική βιογραφία που φοιτούν σε ολιγόωρο πρόγραμμα (σε γυμνάσιο ή λύκειο) δεν θα παρακαθίσουν στην εξέταση Α’ τετραμήνου για τη φετινή σχολική χρονιά μέχρι να γίνει άλλη διευθέτηση από το επόμενο σχολικό έτος. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που μαθητής/ μαθήτρια ολιγόωρου τμήματος επιθυμεί να παρακαθίσει στις εξετάσεις Α’ τετραμήνου, αυτό θα γίνεται μετά από γραπτή συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.