Περιμένει να ακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών αύριο ο Υπουργός Υγείας

Δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα ο Υπουργός Υγείας, για το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων λόγω της αύξησης κρουσμάτων.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι θα αναμένει να ακούσει αύριο τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόβλημα υπερπληρότητας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Στο μεταξύ, την αύξηση των κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρνακας κατά έξι για δύο μήνες, αποφάσισαν Υπουργός Υγείας, Διοίκηση του ΟΚΥΠΥ, Διεύθυνση του νοσηλευτηρίου και εκπρόσωποι των συντεχνιών.

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο, ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα για άλλες έξι κλίνες, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα φτάνουν από τη Γερμανία επιπρόσθετοι αναπνευστήρες για εξοπλισμό των ΜΕΘ.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Δημάρχου Πάφου ο οποίος κατηγόρησε το Υπουργείο για ανοργανωσιάς στα σημεία δειγματοληψίας, είπε ότι γιατροί και νοσηλευτές είναι και αυτοί άνθρωποι και είτε αρρωσταίνουν είτε είναι επαφές και κρούσματα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τους πυροβολούν με την πρώτη ευκαιρία.

Αναφέρθηκε και σε κέντρο στη Λευκωσία την Κυριακή στο οποίο λόγω μειωμένου προσωπικού υπήρξε καθυστέρηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ανέφερε ότι η σημερινή σύσκεψη ήταν σύσκεψη ανάγκης αφού όπως είπε το πρόβλημα κλινών στις ΜΕΘ ήταν ένα που υπήρχε εδώ και μήνες χωρίς να δρομολογηθεί η επίλυση του.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.