Περιμένουν τον Καρούσο στη «σκηνή του εγκλήματος»

Αγανάκτηση νιώθουν οι επηρεαζόμενοι της Νίκου Παττίχη στη ΛεμεσόΤα έψαλλαν στον Υπουργό Μεταφορών και Έργων και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι καταστηματάρχες τη λεωφόρου Νίκου Παττίχη στη Λεμεσό σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με αντικείμενο τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο συγκεκριμένο δρόμο για τα οποία υπάρχει κάθετη διαφωνία εκ μέρους καταστηματαρχών και κατοίκων, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία χτιστής διαχωριστικής νησίδας.

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρία, η αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών έφυγε από το Υπουργείο ικανοποιημένη, αφού, όπως ανέφερε στη «Χαραυγή» ο εκπρόσωπός τους, Πόλυς Καττάσιης, έγιναν αποδεκτές κάποιες εισηγήσεις που κατατέθηκαν, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση «και θα έρθει στη σκηνή του εγκλήματος», για να δει από κοντά τα προβλήματα που θα προκύψουν αν κατασκευαστεί η κτιστή διαχωριστική νησίδα. Η επί τόπου επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι καταστηματάρχες επεσήμαναν εμφαντικά ότι όλοι οι σχεδιασμοί έγιναν χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση μαζί τους, που είναι και οι άμεσα επηρεαζόμενοι. Στις εισηγήσεις τους περιέλαβαν και την πρόθεσή τους να γίνει επανασχεδιασμός του δρόμου χωρίς διαχωριστική νησίδα με έξοδα δικά τους και να κατατεθεί προς έγκριση στο Φορέα Κυκλοφοριακών θεμάτων στα Δημόσια Έργα και το Υπουργείο.

Για τη λειτουργικότητα του δρόμου με τρόπο που θα αποτρέπει τα τροχαία ατυχήματα, οι καταστηματάρχες εισηγούνται, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση κυρτωμάτων στις διαβάσεις πεζών, το κλάδεμα των δέντρων για καλύτερη ορατότητα, την ενίσχυση του οδικού φωτισμού και τη δημιουργία κτιστού τρίγωνου στο σημείο όπου γίνονται τα πιο πολλά ατυχήματα, αλλά και τη σήμανση των δυο πλευρών του δρόμου με κίτρινη γραμμή για να επιτρέπεται η ολιγόλεπτη στάθμευση για εξυπηρέτηση προμηθευτών και καταναλωτών.

Θεωρούν επίσης σημαντικό να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση κυρίως τα βράδια που κάνουν ράλι τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενώ ζητούν άμεση επιστροφή όλων των χώρων στάθμευσης που ανήκουν στα καταστήματα και τους οποίους παράνομα, όπως υποστηρίζουν, τους πήρε ο Δήμος Λεμεσού και τους μετέτρεψε σε πάρκα και χώρους πρασίνου, υπαίθρια θέατρα και καφετέριες.

Χρήστος Χαραλάμπους