Περιμένουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την προδημοτική

Έτοιμη να συζητήσει αλλαγές η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής

Συνεχίζεται η συζήτηση αλλά και η σύγχυση που έχει προκληθεί από το θέμα της επέκτασης της Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω και το δικαίωμα στην επιλογή σχολείου.

Η μπάλα βρίσκεται πλέον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για το πώς θα προχωρήσει, εάν θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο της πρόσφατης νομοθεσίας που ψηφίστηκε στη Βουλή ή όχι. Η Βουλή καταβάλλει προσπάθειες για επίλυση του θέματος, αν και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από πλευράς κυβέρνησης για να μπορέσουν να δουν πώς προχωρούν.

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, βρίσκονται στην αναμονή για να δουν τι θα αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν θα γίνει αναφορά, άρα το θέμα θα παραπεμφθεί στη νέα κυβέρνηση, ή εάν αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές στη διατύπωση σε συγκεκριμένα σημεία της νομοθεσίας όπως αυτή έχει ψηφιστεί. Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας στις 12 Ιανουαρίου, όπου θα δουν το θέμα εξετάσεων τετραμήνων και τις εξαιρέσεις σε κάποια ιδιωτικά σχολεία, συνεπώς είναι πρόθυμοι οι βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας να εξετάσουν και το θέμα της Προδημοτικής Εκπαίδευσης εάν χρειαστεί για να επιλυθεί το ζήτημα.

Επιθυμία της πλειοψηφίας της Επιτροπής Παιδείας, όπως σημείωσε ο κ. Μυλωνάς, είναι να λυθεί το θέμα και όχι να αφεθεί και να αιωρείται για προεκλογικούς εντυπωσιασμούς.

Πάντως χθες ο υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε στο θέμα επικρίνοντας τους ανθυποψηφίους του και τα κόμματα που τους στηρίζουν, ισχυριζόμενος «ότι στερούν το δικαίωμα στον γονιό να επιλέξει το σχολείο της προτίμησής του για την Προδημοτική Εκπαίδευση». Μαζί με τον κ. Αβέρωφ συντάχθηκε με ανακοίνωσή της και η ΟΕΒ…

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy