Περιοδεία ΑΚΕΛ στην ορεινή Λεμεσό – «Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει εντός και εκτός Βουλής να βοηθά τον κόσμο»

Περιοδεία στην ορεινή περιοχή Λεμεσού, πραγματοποίησε σήμερα το ΑΚΕΛ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανους Στεφάνου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ακρίβεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο εντός και εκτός της Βουλής.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος, Στέφανου Στεφάνου:

«Σήμερα έχουμε περιοδεία στην ορεινή περιοχή Λεμεσού. Είναι συνέχεια της περιοδείας που κάνουμε σε διάφορες περιοχές της Κύπρου με στόχο να ενισχύσουμε περαιτέρω την επαφή και την επικοινωνία μας με τον κόσμο, να ακούσουμε για τα προβλήματά του, τα οποία ασφαλώς σε μεγάλο βαθμό γνωρίζουμε, αλλά έχει σημασία να παίρνεις και τον παλμό του κόσμου για το πώς βιώνει και το πως θέλει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ως Κόμμα στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια η οποία υπάρχει και δυστυχώς, όλο ένα και γίνεται πιο βαθιά και την ίδια ώρα να συζητήσουμε και ζητήματα που τους απασχολούν όπως είναι η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο είναι ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει και εντός και εκτός Βουλής με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένες προτάσεις να βοηθά τον κόσμο.

Χθες για παράδειγμα, στη Βουλή με πρόταση του ΑΚΕΛ η οποία αγκαλιάστηκε κι από άλλα κόμματα, καταφέραμε, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, να περάσουμε την μείωση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην τιμή του ηλεκτρισμού. Έχουμε και άλλες συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα προσπαθήσουμε να περάσουμε από τη Βουλή.

Είναι σχήμα οξύμωρο η αντιπολίτευση και δη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει συγκεκριμένες προτάσεις -και επαναλαμβάνω συγκεκριμένες προτάσεις- στην κυβέρνηση με στοχευμένο τρόπο να βοηθήσουμε τον κόσμο και συνήθως να συναντούμε την απροθυμία, την σιωπή ή και τις δικαιολογίες της κυβέρνησης για να μην γίνουν αυτά που θα ήθελε και η αντιπολίτευση. Και μάλιστα συναντούμε και μία έπαρση.

Αυτό που λέχθηκε χθες από μέρους του κυβερνώντος κόμματος είναι πραγματικά απαράδεκτο για μία δημοκρατική χώρα. όταν ψηφίσαμε  την πρόταση νόμου όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να βγαίνει ο εκπρόσωπος του δημοκρατικού συναγερμού και να δηλώνει: εσείς ότι θέλετε ψηφίστε λίγο-πολύ εμείς ως κυβέρνηση θα κάνουμε αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε. Αυτό  το πράγμα είναι απαράδεκτο. Να τείνει χείρα συνεργασίας η αντιπολίτευση για να βοηθήσουμε τον κόσμο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η κυβέρνηση να λέει εσείς ότι θέλετε αποφασίστε, εμείς θα κάνουμε αυτό που νομίζουμε.

Δεν ξέρω άλλη δημοκρατική χώρα που να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Όπως και να το κάνουμε όμως το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να είναι με τον κόσμο, θα συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο, θα συνεχίσει να κάνει τις περιοδείες του και θα συνεχίσει εντός και εκτός βουλής να φέρνει τις προτάσεις του.

Η επίσκεψη του Πάπα πιστεύετε ότι έστειλε και τα μηνύματα προς τον κόσμο όπως τη διεθνή κοινότητα που αφορούσαν βεβαίως το Κυπριακό αλλά και το μεταναστευτικό το οποίο είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει ιδιαίτερα τον τόπο μας;

Ο Πάπας έστειλε μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα που πρέπει και εδώ στην Κύπρο να τα αντιληφθούν πρώτα από όλα οι κυβερνώντες. Όπως θα έπρεπε να κάνει ένας ηγέτης μιας μεγάλης εκκλησίας, όπως κάνουν οι θρησκευόμενοι άνθρωποι, πρώτα από όλα πρέπει να μεταφέρουν τα μηνύματα της αγάπης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης ειδικά στους ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους, σε καταστροφές, σε πολέμους και χαίρομαι να παρατηρήσω ότι ο πάπας συνεχώς και με τις δηλώσεις του και με τις ενέργειες του όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και όπου βρεθεί είναι αυτά τα μηνύματα που εκπέμπει γιατί ναι σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο κόσμος ολόκληρος αυτοί που έχουν την εξουσία και αυτοί που διαθέτουν τα μέσα θα πρέπει να βοηθούν τις χώρες και τους ανθρώπους που ζουν μέσα στις καταστροφές ή που αναγκάζονται να προσφυγοποιηθούν ή και να μεταναστεύσουν για να γλιτώσουν από τις καταστροφές και να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα πρώτα από όλα θα πρέπει να το πάρει η κυβέρνηση στην Κύπρο που, οφείλω να πω ότι, δεν είναι σε αυτό το μήκος κύματος που στα ζητήματα και του μεταναστευτικού και του προσφυγικού αλλά και σε άλλα ζητήματα είναι προς άλλη κατεύθυνση.

Σε σχέση με το Κυπριακό νομίζω ήταν σαφής η δήλωση του Πάπα. Χωρίς να είναι πολιτικός και χωρίς φυσιολογικά να μπαίνει στις λεπτομέρειες ότι τα προβλήματα είναι μέσα από το διάλογο που επιλύονται. Άρα μπροστά μας υπάρχει αυτό το πράγμα το οποίο το ΑΚΕΛ φορτικά και συνεχώς λέει από την ημέρα που κατέρρευσε η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.

Να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά διαφυλάσσοντας το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων που εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί.

Μάλιστα επειδή του ΑΚΕΛ πάντοτε είναι Κόμμα της θέσης και της πρότασης σας υπενθυμίζω ότι έχουμε δώσει από τον περασμένο Δεκέμβρη στον Πρόεδρο μία συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πιέσει τα πράγματα ο πρόεδρος προς την κατεύθυνση την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε μία εποχή που η Τουρκία παρουσιάζεται και είναι πολύ προκλητική, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας για να δημιουργήσουμε δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η δική μας η πρόταση χωρίς να παραβιάζει κόκκινες μας γραμμές δίνει περιεχόμενο στη θέση του γενικού γραμματέα του οργανισμού ηνωμένων εθνών για να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο ως καταλύτης για να δημιουργηθεί δυναμική. Συνεχώς, μεταφέρουμε την βούλησή μας στον ΠτΔ να κάνουμε διάλογο και αν βοηθήσουμε επ’ αυτού.

Από μέρους της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα συναντούμε τη σιωπή και την αντίδραση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.