Περιοδεία ΑΚΕΛ στις πυρόπληκτες περιοχές – Παραδόθηκαν χρήματα για στήριξη των κατοίκων (φωτογραφίες)

Περιοδεία στις πυρόπληκτες κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού πραγματοποίησε σήμερα (22/07) το ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Γιώργο Λουκαΐδη.


Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της περιοδείας ο Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι «έχουμε επισκεφτεί εκ νέου την πυρόπληκτη περιοχή και τις κοινότητες που έχουν επηρεαστεί δραματικά από τη φονική πυρκαγιά. Έχουμε διαπιστώσει για μια ακόμη φορά το τεράστιο μέγεθος της  καταστροφής αλλά, έχουμε επίσης διαπιστώσει στην επαφή μας με τους κατοίκους της περιοχής την θέληση τους, το κουράγιο, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει αφήσει πίσω της η φονική πυρκαγιά.

Η δική μας παρουσία εδώ έχει να κάνει με τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει για να παρακολουθούμε συνεχώς την υλοποίηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ώστε πραγματικά, άμεσα και αποτελεσματικά, πρώτα από όλα να υποστηριχθούν με ουσιαστικό τρόπο όσοι έχουν επηρεαστεί αλλά την ίδια ώρα να πετύχουμε την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

Είχαμε την ευκαιρία σε σύσκεψη με τους κοινοτάρχες της περιοχής και με υπηρεσιακούς παράγοντες από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργίας και Εργασίας να ελέγξουμε την πορεία υλοποίησης των μέτρων που έχει αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο, να ακούσουμε τους κοινοτάρχες και τους κάτοικους και την ίδια ώρα, έχουμε αναλάβει δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή. Με τη δική μας παρουσία, εδώ ξανά στην περιοχή αλλά και με την εξέταση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές -που είναι οι Επιτροπές Εργασίας, Εσωτερικών, Γεωργίας και Περιβάλλοντος .

Τέλος να αναφέρω ότι τα λεφτά που έχουμε μαζέψει για να στηριχθούν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν σήμερα παραδοθεί στις κοινότητες που έχουν επηρεαστεί ως ελάχιστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους από τη φονική αυτή πυρκαγιά».


Στη αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν επίσης οι Επαρχιακοί Γραμματείς Λάρνακας και Λεμεσού Χρυστάλλα Αντωνίου και Γιώργος Γεωργίου, οι Βουλευτές Άντρος Καυκαλιάς, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Γιαννάκης Γαβριήλ, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Μαρίνα Νικολάου, ο βουλευτής Κώστας Κώστα καθώς και άλλα στελέχη των Επαρχιακών Επιτροπών του ΑΚΕΛ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες από την περιοδεία σε Αρακαπά και Επταγώνια:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.