Περιοδεία Ανδρέα Μαυρογιάννη στη Λάρνακα – Έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πραγματοποίησε χθες περιοδεία στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του μίλησε ως ο κύριος ομιλητής σε ανοιχτή Πολιτική Συγκέντρωση στην κοινότητα Ξυλοφάγου, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης, τονίζοντας πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας ιστορικής αναγκαιότητας.

«Διότι ο τόπος μας έχει φτάσει στα όρια του και αν δεν τον αλλάξουμε, θα χαθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε πως, η απερχόμενη κυβέρνηση, ισχυρίζεται ότι παραδίδει μία «καλύτερη Κύπρο». Η πραγματικότητα είναι όμως ότι, η δεκαετής διακυβέρνηση που έχουμε περάσει, μόνο ντροπή προκαλεί στους πολίτες και ειδικά στις νέες γενιές.

Img 0069

 

«Βλέπετε τι γίνεται καθημερινά, με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα χρυσά διαβατήρια. Με αυτά που έρχονται στο φως με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, που για άλλη μία φορά που η χώρα μας εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων. Οι συνέπειες όλων αυτών είναι το άλυτο Κυπριακό, η ακρίβεια, η φτωχοποίηση, οι τιμές των καυσίμων και όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως, οι κυβερνώντες αντί να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ξεθάβουν μουσεία προς τιμήν του Γρίβα.

Img 0011 Scaled

Τόνισε παράλληλα ότι, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.

«Έχουμε στόχους και όραμα για αυτόν τον τόπο, για να δούμε καλύτερες ημέρες και για να υπηρετήσουμε τους πολλούς. Μετά από τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής μας, θέλουμε να βλέπουμε τους πολίτες στα μάτια και να λέμε πως καταφέραμε και εκπληρώσαμε τους στόχους μας, πως κάναμε το χρέος μας για αυτό τον τόπο και καταφέραμε να τον αλλάξουμε». σημείωσε.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και πως η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα σε Βαρώσια και στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δήλωσε πως, δεν είναι δυνατό να ερωτοτροπούμε με την ιδέα της λύσης των δυο κρατών και να αναμένουμε από την Τουρκία να μην το εκμεταλλευτεί.

Για να αντιστρέψουμε την πορεία του Κυπριακού, χρειάζεται να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να δημιουργήσουμε την ελπίδα ακόμη και από την πέτρα.

«Χρειάζεται να κερδίσουμε άμεσα τη χαμένη μας αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε τις οργανικές συνθήκες ειρήνης με τους Τουρκοκύπριους, αλλά και με την ΕΕ και τα κράτη της Αν. Μεσογείου», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην απερχόμενη κυβέρνηση, υπογράμμισε πως η αναξιοπιστία της δεν περιορίστηκε μόνον στο Κυπριακό, αλλά σχεδόν σε όλους τους τομείς και αυτό έχει αντίκτυπο και στην οικονομία. Τόνισε ότι, οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι πλήρως αποτυχημένες και η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι η δική μας αξιόπιστη επιλογή για το αύριο.

Ο Α. Μαυρογιάννης ανέφερε πως θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα, τα ζητήματα με τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, την ακρίβεια και τις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού.

Τόνισε ότι, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου. «Έντεκα χρόνια μετά που εντοπίστηκε το δικό μας φυσικό αέριο παραμένουμε το μόνο κράτος στην ΕΕ, που δεν κάνει χρήση φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι έχουμε δικό μας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. «Να εφαρμόζει κοινωνική πολιτική. Να ανακουφίζει τους πολίτες που υποφέρουν και να μπορέσει να ανταποκρίνεται σε όρους σοβαρότητας και οικονομικής σταθερότητας στις ανάγκες αυτού του τόπου», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι που θα κάνουμε εμείς!»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.