Περιοδεία φον ντερ Λάιεν ενόψει της συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων

Σειρά επισκέψεων στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη 28η Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενόψει της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων που θα λάβει χώρα στις 6 Οκτωβρίου στη Σλοβενία.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα της Κομισιόν την Παρασκευή, η κ. φον ντερ Λάιεν θα ξεκινήσει τις επαφές της στην περιοχή την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, με διαδοχικές επισκέψεις στην Αλβανία και στη Βόρειο Μακεδονία.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, η κ. φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί το Κόσοβο (στην ανακοίνωση προστίθεται ως υποσημείωση πως η όποια αναφορά στην περιοχή δεν προκαταλαμβάνει την όποια θέση αναφορικά με το καθεστώς της), το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, η κ. φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Βόσνια – Ερζεγοβίνη.

Ερωτηθείς κατά πόσο η κ. φον ντερ Λάιεν πρέπει να αναμένεται να στείλει μηνύματα στη Σόφια κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια σε σχέση με τις αντιρρήσεις της Βουλγαρίας για την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Βορείου Μακεδονίας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μαμέρ ανέφερε πως στόχος της Προέδρου της Κομισιόν είναι να επαναλάβει τη δέσμευση της ΕΕ στην περιοχή, και πως ζητήματα όπως «το διμερές ζήτημα» που αφορούσε η ερώτηση θα βρίσκονται στην ατζέντα.

Όπως σημειώνεται ακόμα, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Κομισιόν θα βρίσκεται στη Ρουμανία σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το πρόγραμμα NextGenerationEU.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.