Περιοδεία ΓΓ ΑΚΕΛ στην ελ. Αμμόχωστο: «Η Κυβέρνηση να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης»

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Κυβέρνηση χρειάζεται να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου τόσο για τον τουρισμό όσο και για την γεωργοκτηνοτροφία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στη λαϊκή αγορά Δερύνειας ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον Δήμο γιατί όπως εξήγησε «στη λαϊκή αγορά έχει μόνο παραγωγούς κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα στις πολύ δύσκολες συνθήκες τις οποίες διέρχεται ο τόπος. Το Υπουργείο Γεωργίας έχει υποσχεθεί την παραχώρηση βοήθειας 200 χιλιάδων ευρώ για να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί να λειτουργεί δίχως προβλήματα η αγορά και την περίοδο του χειμώνα».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «ο Υπουργός να υλοποιήσει αυτή την υπόσχεση του κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής».

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, συνέχισε «είναι περιοχή η οποία κυρίως συντηρείτο από τον τουρισμό. Δεν είναι υπερβολή αν πω ότι το 90 – 95% των εσόδων προερχόταν από τον τουρισμό». «Πέραν από τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία, οι γεωργοί είχαν τη δυνατότητα να πουλούν τα προϊόντα τους στους τουρίστες οι οποίοι έρχονταν στην Κύπρο αλλά και στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια», είπε.

Cna Tea276Ef233594C6Ca2B1E2F387C051D3 E1615627955563
Ο γγ του ακελ αντρος κυπριανού επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά στη δερύνεια

Αφού ανέφερε ότι «ολόκληρη η περιοχή έχει δεχθεί τεράστιες συνέπειες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου και σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού αλλά και σε ότι αφορά τον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας». «Θεωρούμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τις οποίες διέρχονται αυτή τη περίοδο και να λειτουργήσουν και μετά από τη λήξη της πανδημίας», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την επίσκεψη του στη λαϊκή αγορά και σημείωσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γενικός Γραμματέας και το ΑΚΕΛ έρχεται στη λαϊκή αγορά του Δήμου, η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από τον Ιούνιο του 2013».

Πρόσθεσε ότι ο Άντρος Κυπριανού «έχει δει επί τόπου ότι η λαϊκή αγορά του Δήμου Δερύνειας αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας λαϊκών αγορών, έχει αναγνωρίσει και το πρόβλημα της κατασκευής στεγάστρου που είναι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου».

Ευελπιστούμε, είπε, «ότι ο Υπουργός Γεωργίας θα υλοποιήσει αυτή την υπόσχεση του γιατί οι παραγωγοί είναι εκτεθειμένοι  στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι η ζέστη, ο αέρας και οι βροχές».

Σημείωσε ακόμα ότι «η αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς μόνο καλό θα επιφέρει στον πρωτογενή τομέα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.