Περιορισμένες αλλαγές στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Β. Ιρλανδίας

Περιορισμένες είναι οι προσθήκες χωρών στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά από τη νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αν και ακόμα η κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις, αναμένεται η λίστα να είναι ίδια και για την Αγγλία, όπως έχει συμβεί και με τις προηγούμενες αναθεωρήσεις.

Από ευρωπαϊκά εδάφη στη λίστα προστίθενται μόνο η Μάλτα, το πορτογαλικό νησί Μαδέιρα και οι ισπανικές Βαλεαρίδες νήσοι. Όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί προορισμοί, πλην Ισλανδίας, Γιβραλτάρ και νήσων Φερόε που ήταν ήδη «πράσινοι» προορισμοί, παραμένουν στην πορτοκαλί λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αφίξεις από χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα θα πρέπει να μένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες.

Στις μέχρι τώρα 11 χώρες και εδάφη της πράσινης λίστας προστίθενται επίσης κυρίως νησιωτικά κράτη της Καραϊβικής. Οι προσθήκες είναι τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, τα νησιά Κέιμαν, η Ανγκουίλα, η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, η Δομινίκα, η Γρενάδα, το Βρετανικό Έδαφος Ανταρκτικής, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, η νήσος Μοντσερράτ, οι νήσοι Πίτκαιρν και τα Τερκς & Κάικος.

Στην κόκκινη λίστα, με υποχρέωση καραντίνας σε ξενοδοχείο για τις αφίξεις, προστίθενται η Ερυθραία, η Αϊτή, το Κουβέιτ, η Μογγολία, η Τυνησία και η Ουγκάντα. Υπενθυμίζεται ότι στην κόκκινη λίστα είναι και η Τουρκία.

Οι νέες λίστες θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης 30 Ιουνίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.