Παράθυρα/ Ορίζοντας

Earth Voices  στο Τρόοδος

Περιπατητικές περφόρμανς/ δράσεις στους Βοτανικούς Κήπους Τροόδους

Ποια είναι η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον και τα φυτά; Πώς το σώμα μας συνδέεται και θεραπεύεται από τη φύση; Μήπως ήρθε η στιγμή να αναζητήσουμε την χαμένη γνώση του παρελθόντος και να αφουγκραστούμε τον ίδιο μας τον εαυτό ως κομμάτι του πλανήτη στον οποίο ζούμε και είμαστε αναπόσπαστο μέρος αυτού;

To Dance Gate Lefkosia – Cyprus παρουσιάζει στο πλαίσιο του «Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2022» μια σειρά περιπατητικών περφόρμανς/δράσεων στους Βοτανικούς Κήπους Τροόδους «Α.Γ. Λεβέντης» σε συνεργασία με την κοινότητα Αμιάντου.

Με κεντρικό άξονα την πρακτική της performer/χορογράφου Αριάννας Οικονόμου και σε επιμέλεια του Δρ Κώστα Πράπογλου, το δρώμενο με τίτλο Earth Voices θα αναπτύξει κατά τη διάρκειά του ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα δράσεων. Αυτό θα περιλαμβάνει σειρά περιπατητικών επιτελεστικών δράσεων (performances) εμπνευσμένες από το παρελθόν και το αρχαίο αποτύπωμα της περιοχής σε σχέση με την οικολογία της, το ρόλο των φυτών και της μυθολογίας. Θα διερευνηθούν επίσης οι διαδικασίες επούλωσης και ίασης σε σχέση με τα πρώην μεταλλεία αμιάντου και την σημαντικότητα αποκατάστασης της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος της περιοχής.

Έχοντας ως αφετηρία τη διαδικασία δημιουργίας και έρευνας, η διαμόρφωση καλλιτεχνικής και αισθητηριακής αντίληψης θα αποτελέσει εφαλτήριο τόσο από τη θέση του δημιουργού όσο και από αυτήν του θεατή. Δημιουργοί και θεατές καλούνται να δομήσουν μια μεταφορική συνθήκη συμβίωσης, ισορροπίας και εναρμόνισης με τον περιβάλλοντα χώρο. Η επείγουσα ανάγκη για αναζήτηση λύσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή των οικοσυστημάτων του πλανήτη δίνει έμφαση στην απαλλαγή από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, η οποία καθίσταται πλέον αδικαιολόγητη και άδικη.

Αριάννα Οικονόμου: διεύθυνση / κίνηση / δραματουργία, Κώστας Πράπογλου: επιμελητής, Δημήτρης Σάββα: συνθέτης / performer, Maud Nivet: performer/ video artist, Mehmetemin Yildizcoban: video and editing, Παντελής Γεωργίου: σύμβουλος παραγωγής.
Δημιουργοί / Περφόρμερς: Αλεξία Νικολάου, Zωή Γιωργαλή, Ιάνθη Οικονόμου, Maud Nivet [performer & video Installation].

Βοτανικοί Κήποι Τροόδους

Κυριακή 8 και 15 Μάϊου, 2022, 11.00 – 14.00

Επικοινωνία: 99199180 και  97 77 22 64

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy