Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 25χρονος και κατέληξε σε χαντάκι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετα τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, στο ύψος του αυτοκινητόδρομου κοντά στις Αγγλισίδες και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με περιπολικό.

Από τη σύγκρουση, το περιπολικό κατέληξε σε χαντάκι ενώ προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί τόσο στους δυο αστυνομικούς αλλά και στον οδηγό του οχήματος.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκος Λοϊζίδης, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του, για το γεγονός ότι στήνονται ραντάρ στους αυτοκινητόδρομους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «εν έτη 2022, δεν είναι δυνατόν ακόμα να τοποθετούμε αστυνομικούς να κάνουν έλεγχο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους».

Ο κ. Λοϊζίδης πρόσθεσε πως «πλέον η τεχνολογία, με ενσωματωμένα ραντάρ στα περίπολα, αλλά και οι κινητές κάμερες, μας δίνουν πολλές λύσεις για πρόληψη θανατηφόρων δυστυχημάτων. Επειδή γνωρίζω τις ευαισθησίες της ηγεσίας μας, είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τις ανάλογες οδηγίες στο Τμήμα Β και οι διαταγές για minimum αριθμό καταγγελιών με ραντάρ στον αυτοκινητόδρομο, θα αντικατασταθούν με σύγχρονες μεθόδους αστυνόμευσης».

Ο Νίκος Λοϊζίδης, καταλήγοντας, σημείωσε πως «δεν θέλουμε άλλους νεκρούς συναδέλφους. Ως εδώ. Ο κόσμος πήγε στο φεγγάρι εδώ και πολλά χρόνια. Καιρός για εκσυγχρονισμό στα σώματα ασφαλείας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.