Περίπου 20.000 επιβάτες αναμένεται να φτάσουν στη Λάρνακα από το Ισραήλ με κρουαζιερόπλοια μέχρι τον Νοέμβριο

ÅðáíÜñ÷éóáí ïé êñïõáæéÝñåò áðü ôï ÉóñáÞë óôï ëéìÜíé ËÜñíáêáò

Περίπου 20 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να φτάσουν στη Λάρνακα με κρουαζιερόπλοια από το Ισραήλ, μέχρι και το Νοέμβριο.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «ζωή αποκτά ξανά το λιμάνι Λάρνακας μετά από μια διετία κατά την οποία οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είχαν πλήρως ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και την ανάληψη της διαχείρισης από την Kition Ocean Holdings Ltd που θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας, ξεκινούν να καταφθάνουν και τα πρώτα επιβατικά πλοία».

Η πρώτη άφιξη για τη φετινή περίοδο «πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου, από τη Χάιφα με το πλοίο «Crown Iris» το οποίο μετέφερε χίλιους επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο Μαΐου -Νοεμβρίου, ενώ τις πλείστες φορές θα διανυκτερεύει μέσα στο λιμάνι».

Υπολογίζεται ότι «το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν γύρω στους 20 χιλιάδες επιβάτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τους επιβάτες και το πλήρωμα υποδέχτηκαν στην προβλήτα του λιμανιού Λάρνακας ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και η Kition Ocean Holdings. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης και ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου τίμησαν τον Moshe Mano, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Mano Cruises» για τη σταθερή του προτίμηση στην πόλη του Ζήνωνα».

Doc.20220513.3273401.Fanitsa Scaled
Åðáíüñ÷éóáí ïé êñïõáæéýñåò áðü ôï éóñáþë óôï ëéìüíé ëüñíáêáò

Σημειώνεται ότι στους επιβάτες, με την έξοδο τους από το πλοίο, προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα ενώ πραγματοποιήθηκε και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ακόμα ότι «αφίξεις προγραμματίζουν εντός του έτους και τo κρουαζιερόπλοια «Clio» και «La Belle De L’ Adriatique», αυξάνοντας  περαιτέρω την επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Λάρνακας. Ταυτόχρονα, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε η Λάρνακα να καταφέρει, με τις νέες αναβαθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του λιμανιού και τη γύρω περιοχή, να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που λαμβάνει από τον τουρισμό κρουαζιέρας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy