Περίπου 250 νέοι δικηγόροι στην τελετή παρουσίασης ενώπιον Προέδρου και μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Περίπου 250 νέοι δικηγόροι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Προέδρου και των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίασης των νεοεγγραφέντων δικηγόρων που πραγματοποιείται ενώπιον της Ολομέλειας των Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Επίτιμου Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργου Σαββίδη, καθώς και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δρ Χρίστου Κληρίδη.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού συνεχάρη την προσφώνησή του «τους νέους συναδέλφους στη μεγάλη δικηγορική οικογένεια, στην οποία πλέον ανήκουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εστίασε στις αρχές, την ηθική και τη δικηγορική δεοντολογία που πρέπει να τυγχάνουν ύψιστου σεβασμού.

«Η υπόμνησή μου είναι οι αποφάσεις σας να είναι αποστασιοποιημένες από συναισθήματα και μακριά από τυχόν ανοίκειες πιέσεις, και να έχετε πάντοτε κατά νου ότι η ποιότητα της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας του τόπου αντανακλάται καθημερινά εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών», είπε ο κ. Σαββίδης.

Χαιρετισμό στην τελετή εκφώνησαν επίσης ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αντώνης Λιάτσος, καθώς και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.