Περισσότερα εμβόλια από την Τουρκία θα ζητήσουν Τ/κ επιχειρηματίες

Συνάντηση της τ/κ οικονομικής πλατφόρμας με τον Τούρκο αντιπρόεδρο την Τρίτη

 

Την τ/κ οικονομική πλατφόρμα κάλεσε στην Άγκυρα την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι και οι επιχειρηματίες προτίθενται να ζητήσουν την αποστολή περισσότερων εμβολίων από την Τουρκία στα κατεχόμενα για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι η αντιπροσωπεία της πλατφόρμας θα αποτελείται από μέλη του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, του τ/κ «βιομηχανικού επιμελητηρίου», της «ένωσης εργολάβων οικοδομών» και της «ένωσης ξενοδόχων».

Ο πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ, δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Φουάτ Οκτάι θα έχουν ένα και μοναδικό θέμα: «Θα ζητήσουμε περισσότερα εμβόλια», επεσήμανε υπενθυμίζοντας ότι επρόκειτο να είχαν συνάντηση με τον κ. Οκτάι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στα κατεχόμενα, αλλά δεν έγινε λόγω έλλειψης χρόνου.

«Η σωτηρία της οικονομίας εξαρτάται από την προμήθεια εμβολίων», είπε ο κ. Ντενίζ. «Αυτό το εμβόλιο μπορεί να προμηθεύεται μόνο ανάμεσα σε κράτη. Δηλαδή δεν μπορείτε να το αγοράσετε με χρήματα αυτό το εμβόλιο. Γι’ αυτό είχαμε απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους, ξεκινώντας από τον κ. Τατάρ, να προβούν σε δραστηριότητες λόμπι. Τόσο στην Τουρκία όσο και στην ΕΕ. Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε καλές ειδήσεις την Τετάρτη», πρόσθεσε.

Αν εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός, συνέχισε, αυτό θα το μάθει η διεθνής κοινότητα και θα υπάρξει έκρηξη στον τουρισμό.

Η εφημερίδα Μανσέτ γράφει ότι η πλατφόρμα θα προσπαθήσει να συναντηθεί και με τον Τούρκο Πρόεδρο με κύριο θέμα τα εμβόλια και την οικονομία.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της «ένωσης εργολάβων οικοδομών», Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ, ανέφερε ότι σκοπός τους δεν είναι να παρακάμψουν την «κυβέρνηση». Υποστήριξε ότι το πρόβλημά τους δεν εξηγήθηκε καλώς στην Άγκυρα και πρόσθεσε ότι οι γρήγοροι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες τους.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα προσκλήθηκε στην Άγκυρα και είχε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν η «ένωση δήμων» από τα κατεχόμενα.

Νεκρός 81χρονος λόγω COVID-19 στα κατεχόμενα

Άλλος ένας θάνατος καταγράφηκε σήμερα στα κατεχόμενα λόγω COVID-19. Πρόκειται για άνδρα 81 ετών που είχε πολύμηνη νοσηλεία στην εντατική.

Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα από τις 28 Οκτωβρίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ήταν διαβητικός με υπέρταση, σημειώνεται.

Είναι ο 22ος θάνατος από κορονοϊό στα κατεχόμενα από την αρχή της πανδημίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.