Περισσότεροι από 200.000 σκύλοι εγκατελείπονται στην Κύπρο κάθε χρόνο

Περισσότεροι από διακόσιες χιλιάδες σκύλοι, συμπεριλαμβανομένων νεογέννητων και κουταβιών, εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην ελεύθερη Κύπρο, αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων, που επικρίνει την πολιτεία η οποία δεν επιβάλλει τη σήμανση που είναι υποχρεωτική από το 2002.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Οι αδέσποτοι σκύλοι είναι θύματα ανεύθυνων και ασυνείδητων συνανθρώπων μας, οι οποίοι αποφεύγουν τη σήμανση των ζώων τους για να μπορούν ανενόχλητοι να τους εγκαταλείπουν όταν τους βαρεθούν ή όταν θέλουν να αποκτήσουν άλλη ράτσα», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΠΖ.

Σύμφωνα με την ΚΕΠΖ, «τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ανεξέλεγκτη κατοχή και εγκατάλειψη σκύλων την έχει η πολιτεία με τις αρμόδιες της υπηρεσίες οι οποίες ούτε βλέπουν, ούτε ακούουν, ούτε θέλουν να προβληματιστούν για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα».

Σημειώνει πως η σήμανση των σκύλων είναι υποχρεωτική από το 2002 με πρόνοια του Περί Σκύλων Νόμου. «Η σήμανση αποτρέπει τον κάτοχο του σκύλου να τον εγκαταλείψει επειδή θα είναι εύκολος ο εντοπισμός του κατόχου, ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει για το πώς βρέθηκε ο σκύλος του να κυκλοφορεί αδέσποτος», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei