Με σύνθημα «Άσε πια το αυτοκίνητο,κυκλοφόρα με ποδήλατο!» ξεκίνησε περιβαλλοντική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου στην υγεία, τη ψυχολογία, στην τσέπη μας και κυρίως στο περιβάλλον από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β΄.

Η εκδήλωση με τίτλο «Επιλέγω Ποδήλατο»έλαβε χώρα στις 10:30 στον ποδηλατόδρομο αεροδρομίου στη Γεροσκήπου πλησίον του κυκλικού κόμβου Καλιγούλα στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά ποδηλάτησαν παρέα με τον ποδηλατικό σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου Β΄ κάνει σταδιακά βήματα μπροστά στη δημιουργία αειφόρας-βιώσιμης κουλτούρας, ανάμεσα στα παιδιά του σχολείου.

Με μια σειρά περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και σε συνεργασία με τον Δήμο Γεροσκήπου και τον οργανισμό Ακτή, προωθεί την ανακύκλωση, ενθαρρύνει και στηρίζει τη χρήση οικολογικών τσαντών και στηρίζει τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού στις τοπικές επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

Επόμενος στόχος, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η προώθηση αειφόρων μέσων μεταφοράς και η ενθάρρυνση τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών της Γεροσκήπου να επιλέξουν το ποδήλατο για τις μεταφορές τους.