Περιβαλλοντική Κιν. Κύπρου: Όλοι στο πόδι, να αποτραπεί η εγκατάσταση των εργοστασίων του θανάτου

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου (ΠΚΚ), καταδικάζει «τις αυθαίρετες ενέργειες της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, που με τη χρήση αστυνομικής βίας προσπαθεί να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τις επιλογές της για την εγκατάσταση ασφαλτικού στην περιοχή Μιτσερού, ενάντια στη θέληση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Οι κάτοικοι σ’ ένα πολύμηνο αγώνα με την συμπαράσταση της κοινής γνώμης επιδιώκουν την προστασία του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος της περιοχής, νόμιμα διαμαρτύρονται για να αποτρέψουν τις ουσιαστικά αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις, αναφέρει η Κίνηση.

«Σ’ απάντηση η Αστυνομία με τη βοήθεια δυνάμεων της ΜΜΑΔ και μάλλον με άνωθεν διαταγές, συνέβαλε δυο εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες – τους Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, ενώ βιαιοπράγησε εναντίον ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών, που απαιτούν το αυτονόητο – ένα υγιεινό περιβάλλον για τα παιδιά τους».

«Η ΠΚΚ συμπαραστέκεται έμπρακτα στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής στο δίκαιο αγώνα τους, απαιτεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων, την απομάκρυνση αμέσως της υπέρμετρης αστυνομικής δύναμης από την περιοχή και των τερματισμό των όποιων εργασιών για την εγκατάσταση εκεί του ασφαλτικού.

Τέλος, η Περιβαλλοντική ΚΚ καλεί την συναγερμική κυβέρνηση, που της απέμειναν μόλις 6 μήνες ζωής, έστω και τώρα να εισακούσει τη φωνή αγωνίας, που εκπέμπουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
ΟΧΙ στην αστυνομική βία στο Μιτσερό!

ΟΛΟΙ στο πόδι, ν’ αποτρέψουν την εγκατάσταση των εργοστασίων του θανάτου!»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy