Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου: «Επειδεινώνεται η κατάσταση στην Κύπρο»

Η περιβαλλοντική κατάσταση της Κύπρου, «χρόνο με χρόνο χειροτερεύει ως απόρροια των ακολουθούμενων κυβερνητικών πολιτικών, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η εξυπηρέτηση ημέτερων συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου», υποστηρίζει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου (ΠΚΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για την 5η Ιουνίου Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η ΠΚΚ, «τα παρατηρούμενα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, μεταξύ άλλων είναι η συνεχής και ανεξέλεγκτη λατόμευση οικοδομικών υλικών, η προώθηση και εγκληματική ανεκτικότητα στην οικοδομική ανάπτυξη ακόμα και σε περιοχές Νατούρα και η επιβάρυνση συγκεκριμένων περιοχών με ρυπογόνες βιομηχανίες, που απειλούν την υγεία των κατοίκων».

Προσθέτει ότι το περιβάλλον επιβαρύνουν και «η χωρίς σχεδιασμό και αυθαίρετη εγκατάσταση κεραιών σε κατοικημένες περιοχές, οι συνεχείς παρεμβάσεις σε ακτές και παραλίες, η απουσία του όποιου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για ανέγερση πύργων μέσα στις πόλεις χωρίς την όποια περιβαλλοντική μελέτη και η καταστροφή πάρκων στο περιαστικό περιβάλλον για δήθεν επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος».

Η ΠΚΚ εκφράζει αμφιβολίες, κατά πόσο η Κυβέρνηση «θα δυνηθεί να αξιοποιήσει ορθολογιστικά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται στα επόμενα χρόνια για πράσινη ανάπτυξη», συνεχίζει η ΠΚΚ.

Απαιτούμε, καταλήγει η ΠΚΚ, «στροφή στην αειφόρο ανάπτυξη και τερματισμό των πολιτικών εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου θυσιάζοντας το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.