Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου: Κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα ασφαλτικά

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα ασφαλτικά, απευθύνει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθεί τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις γύρω από τη μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου, που υπό τη δικαιολογημένη πίεση των κατοίκων των γειτνιαζουσών με αυτά περιοχών προαποφάσισαν να μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή.

Επομένως ορθώς με τη σειρά τους διαμαρτύρονται και οι κάτοικοι των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής Μιτσερού με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Η Περιβαλλοντική Κ.Κ. τονίζει για μια φορά ακόμα ότι η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική μετατόπισης ρυπογόνων εργοστασίων, που όχι μόνο επιδρούν αρνητικά στο περιβάλλον, αλλά θέτουν την δημόσια υγεία των κατοίκων σε κίνδυνο, είναι αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης ορθής περιβαλλοντικής πολιτικής από τους κυβερνώντες, οι οποίοι αδυνατούν να δώσουν ορθολογιστικές λύσεις.

Η ΠΚΚ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και τα οργανωμένα σύνολα της ευρύτερης περιοχής Μιτσερού με την παρουσία της στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα καλεί τα μέλη και φίλους της να συμμετάσχουν ενεργά στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022,  στις 10.30 π.μ.  

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας επηρεαζομένων κοινοτήτων από την απόφαση μετακίνησης του ασφαλτικού στην περιοχή Μιτσερού «Κοινότητες Εν Δράσει», θα περιλαμβάνει κλείσιμο του δρόμου Λευκωσίας- Παλαιχωρίου  στη συμβολή με το δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονής.

Ταυτόχρονα η Περιβαλλοντική Κ.Κ. απαιτεί από την Κυβέρνηση το κλείσιμο των υφιστάμενων ρυπογόνων εργοστασίων κατασκευής ασφάλτου και να προχωρήσει στην προώθηση εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων φιλικών όχι μόνο προς το περιβάλλον, αλλά και να σέβονται τη δημόσια υγεία των κατοίκων».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.