Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου: Στηρίζει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη

«Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, με απόφαση το Διοικητικού Συμβουλίου της, προτείνει στα μέλη, στους φίλους της και σε όλους τους περιβαλλοντιστές και όσους έχουν θέτουν ψηλά στις προτεραιότητες τους το περιβάλλον και τον άνθρωπο, τη στήριξη του Ανεξάρτητου Υποψηφίου κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Στην Απόφαση του το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής παραθέτει το σκεπτικό μέσα από το οποίο κατέληξε στην επιλογή του κ. Μαυρογιάννη με τον οποίο αντιπροσωπεία της Κίνησης είχε συνάντηση και τον ενημέρωσε για την απόφαση της Κίνησης.

«Η ΠΚΚ, αναφέρεται στην Απόφαση, μελετώντας τους άξονες πολιτικής στα θέματα κυπριακού, κοινωνίας, οικονομίας, εργασιακών σχέσεων, κράτους δικαίου, αλλά και τις περιβαλλοντικές θέσεις, που ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέπτυξε κατά την πρόσφατη συνάντηση του με περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, εκτιμά ότι είναι εκείνη η Υποψηφιότητα, που έχει όλα τα εχέγγυα για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στο Κυπριακό, για να προχωρήσει η χώρα στην πορεία της πραγματικής προοδευτικής αλλαγής, για τη χάραξη μιας αειφόρου περιβαλλοντικής ανάπτυξης σε μια Κύπρο ενωμένη».

Το πλήρες κείμενο της Απόφασης Στήριξης της Υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη:

«Τον Φλεβάρη του 2023, ο λαός μας καλείται να καθορίσει με τη ψήφο του το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια ψήφος καθοριστική για τις τύχες της πατρίδας μας και το μέλλον του κυπριακού λαού. Ο κάθε πολίτης, το κάθε οργανωμένο κίνημα οφείλει και πρέπει να τοποθετηθεί ευθαρσώς και πολιτικά για το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, όπως και σε κάθε πολιτειακές εκλογές, έχει θέσεις και απόψεις και στο μέτρο του δυνατού συμβάλλει στην προώθηση εκείνων των επιλογών, που κατά την άποψη της εκφράζουν πληρέστερα τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, αλλά και αποτελούν το εχέγγυο για μια ορθολογιστική και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική.

Οι προσεχείς προεδρικές εκλογές έχουν καθοριστική σημασία για την πάρα πέρα πορεία της κυπριακής κοινωνίας, η οποία σήμερα ταλανίζεται από μια σειρά πολλαπλά κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, δυναστεύοντας τον απλό πολίτη στην καθημερινότητα του και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τόσο στις αστικές, όσο και στις αγροτικές περιοχές.

Η Περιβαλλοντική Κ.Κ., εκτιμώντας την δεκαετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού διαπιστώνει το πασιφανές για όλους τους πολίτες ότι στην πατρίδα μας άνθισαν:

  • η διαφθορά, η διαπλοκή και τα ηχηρά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα πολιτειακά στελέχη της Κυβέρνησης,
  • η αυταρχικότητα και η ατιμωρησία των ενόχων, που οδήγησαν στην ασυδοσία της εξουσίας,
  • η υποβάθμιση γενικά του περιβάλλοντος, αλλά και συγκεκριμένων οικοτόπων και περιοχών Νατούρα με την ανεξέλεγκτη οικοδόμηση πύργων, άλλων κερδοσκοπικών αναπτύξεων και με μεθοδεύσεις για δήθεν αειφόρο ανάπτυξη της Χερσονήσου του Ακάμα, προσφερόμενη απλώς στις ορέξεις της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, αγνοώντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών της περιοχής.

Η ΠΚΚ είναι πεπεισμένη ότι οι δυο βασικοί συναγερμικοί υποψήφιοι της Δεξιάς Α. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης όσο και να διαφοροποιούνται προεκλογικά και να επαγγέλλονται δήθεν την αλλαγή δεν μπορούν να πείσουν ότι την πρεσβεύουν γιατί και οι δυο αποτελούν συστημικά στελέχη της διεφθαρμένης διακυβέρνησης, που εκτός όλων των άλλων που καταρράκωσαν το διεθνές κύρος της Κύπρου, υποβάθμισε και εμπορικοποίησε το περιβάλλον. Ο πρώτος ως ηγέτης του ΔΗΣΥ στήριζε και προωθούσε όλες τις πολιτικές απόψεις και δράσεις της απερχόμενης κυβέρνησης, ενώ ο δεύτερος ήταν μέλος αυτής της κυβέρνησης, που ασκούσε την εκτελεστική εξουσία με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και ως ΥΠΕΞ πρωταγωνιστούσε στα οδυνηρά αδιέξοδα στο Κυπριακό, που εδραιώνουν τη διχοτόμηση του νησιού.

Η ΠΚΚ, μελετώντας τους άξονες πολιτικής στα θέματα κυπριακού, κοινωνίας, οικονομίας, εργασιακών σχέσεων, κράτους δικαίου, αλλά και τις περιβαλλοντικές θέσεις, που ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέπτυξε κατά την πρόσφατη συνάντηση του με περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, εκτιμά ότι είναι εκείνη η Υποψηφιότητα, που έχει όλα τα εχέγγυα για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στο Κυπριακό, για να προχωρήσει η χώρα στην πορεία της πραγματικής προοδευτικής αλλαγής, για τη χάραξη μιας αειφόρου περιβαλλοντικής ανάπτυξης σε μια Κύπρο ενωμένη.

Γι’ αυτό και η Περιβαλλοντική Κ.Κ. συμπορεύεται με τον ανεξάρτητο Υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη για να τεθούν οι βάσεις για προοδευτική αλλαγή, για να γυρίσουμε σελίδα».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.