Περιβαλλοντική Κίνηση: Με πλάτες από κυβέρνηση το επεισόδιο στην Αργάκα

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου καταγγέλλει τις ενέργειες του κοινοτάρχη Αργάκας και άλλων προσώπων της περιοχής οι οποίοι παρεμπόδισαν το έργο ομάδας εμπειρογνωμόνων που υλοποιεί για λογαριασμό του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), το Πρόγραμμα Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: «Χάνι του Πάντζιαρου» στην παραλία της Αργάκας

Η ανακοίνωση:

Με βίαιο τρόπο και με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των εμπειρογνωμόνων, διέκοψαν την τοποθέτηση κλουβιών προστασίας σε φωλιές ωοτοκίας χελώνων σε παραλία της Αργάκας που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της Αστυνομίας η οποία αντί να επαναφέρει στην τάξη όσους παρανομούσαν, ζήτησε από τους εμπειρογνώμονες να διακόψουν την εργασία τους και να αποχωρήσουν!

Τα γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κύπρο αφού η επίθεση εναντίον της Ομάδας εμπειρογνωμόνων έγινε στην παρουσία εκπροσώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και ομάδας ξένων εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στην Κύπρο για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προστασίας των θαλασσίων χελωνών που υλοποιείται στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Διαπιστώνεται ότι ορισμένα άτομα έχοντας διασφαλισμένες τις πλάτες τους από την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, έχουν αποθρασυνθεί.

Αποθρασυνόμενοι από την κάλυψη που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα, μετά από την εκχέρσωση των ακακιών κατά μήκος του Κρατικού Δάσους Μαυραλής και των παραλιών ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών στη Λίμνη και την Αργάκα, οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής παρεμπόδισαν τους εμπειρογνώμονες του προγράμματος από το να κάνουν τη δουλειά τους!

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για συνέχιση του Προγράμματος Προστασίας των Χελώνων και να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας για τη διεξαγωγή του έργου των εμπειρογνωμόνων. Αναμένουμε να δούμε στην πράξη τα όσα οι κυβερνώντες διακηρύττουν σε επετειακές εκδηλώσεις και διεθνείς συνάξεις για το ενδιαφέρουν τους τάχα για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.