Περιβαλλοντικό Κέντρο Αλυκών: Περιορισμός στην έκταση δασικής γης καθυστερεί κι άλλο το έργο

Ανέφικτος φαίνεται να είναι πια ο στόχος του Δήμου Λάρνακας για λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου στις Αλυκές Λάρνακας μέσα στο 2023 ένεκα παράτασης της καθυστέρησης στις σχετικές διαδικασίες. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Χαραυγής», το Τμήμα Δασών έχει θέσει συγκεκριμένο περιορισμό ως προς την έκταση που δύναται να παραχωρήσει στο Τμήμα Περιβάλλοντος για σκοπούς χωροθέτησης του έργου, κάτι που καθυστερεί κι άλλο τις διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Στόχος το 2023 για το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αλυκών Λάρνακας

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα κατασκευαστεί στο χώρο της στέγης Αγίου Χαραλάμπους (πρώην λεπροκομείο) όπου μεταφέρθηκε το σχέδιο το οποίο αρχικώς ήταν δίπλα στο τέμενος Χαλά Σουλτάν.

Όπως προκύπτει όμως από σχετική αλληλογραφία, το Τμήμα Περιβάλλοντος μετά από σχετική τοπογραφική αποτύπωση, ζήτησε έκταση δασικής γης μεγαλύτερη από αυτήν που ενέκρινε τελικά το Τμήμα Δασών, γεγονός που περιέπλεξε τις διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δασών έχει περιορίσει την έκταση γης που μπορεί να παραχωρήσει μέχρι τις 15 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, γεγονός που ανάγκασε το Τμήμα Περιβάλλοντος να προσαρμόσει τη χωροθέτηση με βάση την παραχωρηθείσα έκταση. Κατόπιν τούτου, το Τμήμα Περιβάλλοντος θα ετοιμάσει νέα πρόταση μίσθωσης, η οποία πρέπει να εγκριθεί ακόμα από το Υπουργικό Συμβούλιο προτού η διαδικασία περάσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για κατασκευαστικές εργασίες.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει πάντως ότι οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού και ανάθεσης της σύμβασης θα διεκπεραιωθούν εντός του 2022, κάτι που μένει ν’ αποδειχθεί.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.