Πότε πέσατε μέσα;

Υπουργός Υγείας – Συνέντευξη Τύπου για Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών Υπουργείο Οικονομικών, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών». // Health Minister – Press conference on National Strategy for Thalassemia and Other Hemoglobinopathies Ministry of Finance, Lefkosia, Cyprus The Minister of Health, Mr Michalis Hadjipantela, addresses a press conference by the Ministry of Health on “National Strategy for Thalassemia and Other Hemoglobinopathies”.

Του
Τάσου Περδίου

 

Την περασμένη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο Υπουργός Υγείας. Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι πραγματοποίησε την επίσκεψη ειδικά για να εξετάσει την πορεία αναβάθμισης και επέκτασης της (πολύπαθης) μονάδας αιμοκάθαρσης με νέες μηχανές, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε:

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον η πρώτη φάση, να δοθεί στους ασθενείς και να λειτουργήσει κανονικά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα».

Την περασμένη Άνοιξη, όταν ήρθαν στο φως σοβαρές καταγγελίες για δυσλειτουργία των μηχανών αιμοκάθαρσης που θέτει σε κίνδυνο τους νεφροπαθείς, ο Υπουργός Υγείας έδειξε άμεσα ενδιαφέρον και πρέπει να του το πιστώσουμε. Μάλιστα, θυμίζω ότι είχε συγκρουστεί και δημόσια με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αποκαλύπτοντας χωρίς αναισθητικό τα ψέματα που έλεγε ο ΟΚΥπΥ για την πορεία των διαδικασιών αντικατάστασης των μηχανών. Αυτά είναι προς τιμήν του κ. Χατζηπαντέλα. Από κει και πέρα, όμως, οι εκτιμήσεις του για την αναβάθμιση της μονάδας αποδείχθηκαν άστα να πάνε. Τον Μάρτη, θυμίζω, δήλωνε δημόσια ότι οι νέες μηχανές αιμοκάθαρσης θα έφταναν τρεις μήνες αργότερα. Τον Μάη επισκέφθηκε ξανά και ανανέωσε την αισιόδοξη εκτίμηση, τοποθετώντας χρονικά την άφιξη των νέων μηχανών ένα μήνα από τότε. Από τον Ιούνη φτάσαμε Δεκέμβρη και περιμένουμε την πρώτη φάση, εάν και εφόσον. Και δεν μιλάμε για λακκούβες στα πεζοδρόμια ή ομπρέλες και κρεβάτια στην παραλία, αλλά για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα δημόσιας υγείας.

Η αστοχία στην εκτίμηση του Υπουργού Υγείας δεν είναι όμως ούτε μεμονωμένη περίπτωση.

Στις 14 Απριλίου 2022, ο κ. Χατζηπαντέλα ήταν παρών στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας στον Δήμο Λάρνακας για σκοπούς μετατροπής του σε δημοτικό μέγαρο. Στο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι χώροι που παραχωρούνται θα εκκενωθούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες θα μεταστεγαστούν στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Την ώρα όμως που ο Δήμος Λάρνακας τρέχει πραγματικά τις διαδικασίες για την αναπαλαίωση του κτιρίου, οι άνθρωποι που εργάζονται στο παλιό νοσοκομείο σήμερα μαρτυρούν ότι ένα μήνα πριν την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος Χατζηπαντέλα, δεν κουνιέται φύλλο ως προς τις διαδικασίες, ούτε καταλαβαίνουν ότι επίκειται μετακόμισή τους. Πότε θα μετακομίσουν ολόκληρα τμήματα του Υπουργείου Υγείας στο νέο νοσοκομείο, κύριε υπουργέ; Τις επόμενες 25 μέρες, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων; Το θέμα δεν αφορά προσωπικά τον σημερινό Υπουργό Υγείας, αλλά μια κυβέρνηση η οποία, ας αναρωτηθούμε: Πότε έπεσε μέσα στις εκτιμήσεις της και θα το έπραττε και σε αυτή την περίπτωση; Αυτό να μου πεις…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy