Πεσκόφ: Ο Ζελένσκι μπορεί να δώσει τέλος στον πόλεμο «ακόμα και σήμερα»

«Η Ουκρανία μπορεί να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες ακόμα και σήμερα, πριν από το τέλος της ημέρας… αρκεί μια εντολή στους στρατιωτικούς να καταθέσουν τα όπλα και να εκπληρώσουν τους όρους της Μόσχας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να σταματήσει τα πάντα πριν από το τέλος της τρέχουσας ημέρας, χρειάζεται μια διαταγή για τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα τους, μια διαταγή για τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα του και πρέπει να πληρούνται οι όροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όλα μπορούν να τελειώσουν πριν από το τέλος της τρέχουσας ημέρας. Τα υπόλοιπα είναι σκέψεις του επικεφαλής του ουκρανικού κράτους», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα σχέδια τερματισμού των εχθροπραξιών στην Ουκρανία πριν από τον χειμώνα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για το χτύπημα στο Κρεμεντσούκ, στην Πολτάβα της Ουκρανίας, τη χαρακτήρισε «πλήρη».

«Δεν έχω κάποιο σχόλιο, υπήρξε ένα πλήρες σχόλιο και μια εξήγηση από το υπουργείο Άμυνας, όπου απορρίπτεται πλήρως αυτή η εκδοχή (ο βομβαρδισμός εμπορικού κέντρου) και δίνονται απολύτως πλήρεις εξηγήσεις για το τι συνέβη, ποιο σημείο χτυπήθηκε», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσιογράφους «να καθοδηγούνται από τις εξηγήσεις του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας».

Πηγή: protothema.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy