Πέθαναν από κορωνοϊό πιασμένοι χέρι – χέρι μετά από 53 χρόνια γάμου

Η Betty και ο Curtis Tarpley έζησαν μαζί σχεδόν όλη τους τη ζωή: Πήγαν στο ίδιο σχολείο, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά.

Οι δύο τους πέρασαν μαζί και τις τελευταίες ώρες της ζωής τους, καθώς κατέληξαν λόγω κορωνοϊού με διαφορά μόλις λίγων λεπτών, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Η 80χρονη Betty ήταν άρρωστη για μέρες και μεταφέρθηκε από τον γιο της σε νοσοκομείο του Τέξας, όπου και διαγνώστηκε με Covid-19. Εισήχθη στην εντατική στις 9 Ιουνίου και μόλις δύο μέρες μετά, στο ίδιο νοσοκομείο εισήχθη και ο 79χρονος σύζυγός της.

Όταν έμαθε ότι η σύντροφός του πεθαίνει, σταμάτησε να μάχεται για τη ζωή του

Το προσωπικό του νοσοκομείου έβαλε το ζευγάρι στην ίδια μονάδα εντατικής θεραπείας για να είναι ο ένας κοντά στον άλλο.

Ο 52χρονος γιος του ζευγαριού, Tim, αναφέρει στο CNNi ότι ο πατέρας του αρχικά βρισκόταν στη ΜΕΘ, αλλά έδειχνε να είναι καλά.

Ωστόσο, η κατάσταση της μητέρας του επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα και ο Tim με την αδερφή του, Tricia, προετοιμάζονταν να πουν «αντίο».

«Απλά φώναξα “Όχι!”. Έχω τόσα πολλά να κάνω και να σου δείξω. Δεν είμαι έτοιμος» λέει ο Tim, περιγράφοντας τη στιγμή που ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση υγείας της μητέρας του.

Αφού επιβεβαιώθηκαν ότι η Betty δεν θα τα καταφέρει και είναι η ώρα να «φύγει», αποφάσισαν να ενημερώσουν τον πατέρα τους, ενώ δεν παρέλειψαν να του τονίσουν πόσο τον αγαπάει.

Λίγο μετά την πληροφορία, επιδεινώθηκε η κατάσταση και του Curtis με τα επίπεδα οξυγόνου του να «πέφτουν» απότομα.

«Νιώθω πως μαχόταν για τη ζωή του και όταν έμαθε πως δεν θα τα καταφέρει (σ.σ. η σύζυγός του), αφέθηκε. Μάλλον πίστευε ότι έπρεπε να παλέψει γιατί η “ομάδα” τον χρειαζόταν, αλλά είχε κουραστεί και πονούσε» συμπληρώνει ο 52χρονος Tim.

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που τα δύο παιδιά δεν κατάφεραν να πουν «αντίο» στον πατέρα τους.

«Το σωστό ήταν να τους βάλουμε μαζί»

Μία νοσοκόμα πλησίασε τον γιο του ζευγαριού και τον ενημέρωσε πως είχε κανονίσει να βάλουν τους γονείς του στον ίδιο χώρο.

Και οι δύο είχαν συμφωνήσει να βγουν από τη ΜΕΘ, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να τους χορηγούνται μεγάλες δόσεις φαρμακευτικής αγωγής για να αντέχουν τον πόνο.

Με δυσκολία -λόγω της επιδεινωμένης κατάστασής της- γιατροί και νοσηλευτές κατάφεραν να μετακινήσουν τη Betty στο δωμάτιο που ήδη βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος όταν ενημερώθηκε ότι ήταν δίπλα του, προσπάθησε να γυρίσει στο πλάι και την κοιτάξει, αλλά ήταν τόσο αδύναμος, που δεν τα κατάφερε.

«Άνοιξε τα μάτια του. Ήξερε τι του είπαμε. Ήξερε πως εκείνη ήταν εκεί» αναφέρει η νοσοκόμα που ανέλαβε να τους βάλει μαζί.

Έπειτα, η γυναίκα τους βοήθησε να κρατήσει ο ένας του χέρι του άλλου.

Οι τίτλοι τέλους

Η Betty «έφυγε» από τη ζωή μόλις 20 λεπτά μετά τη στιγμή που βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τον αγαπημένο της, ο οποίος κατέληξε μετά από 45 λεπτά.

«Πιστεύω ότι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να “μιλάνε” με τη ψυχή τους ή κάπως αλλιώς, μία δική τους, ιδιαίτερη γλώσσα. Ήξερε τόσο καλά ο ένας τον άλλο που δεν χρειάζονταν λόγια» λέει ο Tim.

Το ζευγάρι «έφυγε όντας σε ένα άλλο επίπεδο ηρεμίας» σύμφωνα με τον γιο τους και έχοντας κάνει τη σχέση τους ακόμη πιο δυνατή μέσα σε αυτά τα ελάχιστα λεπτά που πέρασαν μαζί πριν πεθάνουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.