Πέθανε από κορονοϊό, αλλά τον έθαψε μη αδειοδοτημένο γραφείο

Συνεχίζει να μην εφαρμόζεται ο νόμος για τα γραφεία κηδειών

Ενώπιον του δικαστηρίου βρίσκεται υπόθεση όπου γραφείο κηδειών, το οποίο δεν έχει άδεια λειτουργίας, διενήργησε κηδεία θύματος από τον κορονοϊό. Παράλληλα, για άλλες τρεις υποθέσεις έχουν σχηματιστεί ποινικοί φάκελοι και προωθείται η καταχώρισή τους ενώπιον Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχουν μόνο 16 αδειοδοτημένα γραφεία τα οποία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση νεκρών σωμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι οδηγίες είχαν σταλεί από το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας με σκοπό την προστασία του προσωπικού που εργάζεται στα γραφεία αυτά και παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πέραν τούτου, συνεχίζει το καθεστώς ανομίας στο χώρο και εκκρεμεί καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας για λειτουργία ακόμη 15 μη αδειοδοτημένων γραφείων ανά το παγκύπριο. Μάλιστα φαίνεται ότι συνεργάζονται με κρατικά νοσηλευτήρια, χωρίς να υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους ούτε να ισχύουν γι’ αυτά τα γραφεία αποτρεπτικές ποινές. Εξάλλου, δεν τηρούν τα κριτήρια του νόμου και πιθανώς να αποτελούν εστίες μόλυνσης και διασποράς διάφορων ασθενειών.

Σε απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών προς ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, υπογραμμίζεται πως είτε υπό συνθήκες κορονοϊού είτε υπό κανονικές συνθήκες έχουν ενημερωθεί οι εμπλεκόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες και δημόσιοι φορείς ότι απαγορεύεται η παράδοση νεκρών σε μη αδειοδοτημένα γραφεία κηδειών.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News