Το «μπλε κορίτσι», όπως είχε χαρακτηριστεί, πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν καθώς είχε αυτοπυρποληθεί έπειτα από την αναβολή της δίκης της.

Η 29χρονη Σαχάρ λάτρευε το ποδόσφαιρο και η αγαπημένη της ομάδα ήταν η Εστεγκλάλ της Τεχεράνης, αλλά δεν μπορούσε να την παρακολουθήσει, αφού στο Ιράν απαγορεύεται οι γυναίκες να μπουν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η Σαχάρ, όμως, ντύθηκε άντρας και προσπάθησε να μπει στο γήπεδο μεταμφιεσμένη, αλλά συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο και φυλακίστηκε για τρεις ημέρες, αλλά μετά απελευθερώθηκε με εγγύηση και περίμενε έξι μήνες για τη δικαστική της υπόθεση.

Το «μπλε κορίτσι», στις 3 Σεπτεμβρίου έμαθε ότι η δίκη της αναβλήθηκε επειδή ο δικαστής είχε μια επείγουσα οικογενειακή κατάσταση και πληροφορήθηκε ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο εξάμηνης φυλάκισης ως και δύο χρόνια. Ετσι, αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστήριο της Τεχεράνης έχοντας ποσοστό 90% εγκαύματα στο σώμα της. Το σώμα της δεν άντεξε πολλές μέρες και σήμερα έγινε γνωστό πως απεβίωσε.

Στο Ιράν απαγορεύεται από το 1981 αν είσαι γυναίκα να εισέλθεις σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και γενικά οι γυναίκες στο Ιράν έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις ανδρών.

Η FIFA είχε ορίσει προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου προκειμένου το Ιράν να επιτρέψει τις γυναίκες στα γήπεδα, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του Πανιωνίου, ο οποίος είναι ο αρχηγός της Εθνικής του Ιράν έγραψε στο Instagram του για το περιστατικό με τη Σαχάρ: «η απαγόρευση είναι ριζωμένη σε ξεπερασμένες και παράλογες απόψεις που δεν θα γίνουν αποδεκτές από τις μελλοντικές γενιές».