Η πέτρα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και η σιωπή του Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απευθύνει χαιρετισμό στην 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης».

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Είναι εκκωφαντική η σιωπή που τηρεί ο υποψήφιος για την προεδρία και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, για το σοβαρό σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Υπάρχουν σοβαρά και αναπάντητα ερωτήματα, για τα οποία ο κ. Αβέρωφ επιλέγει να τηρεί στάση σιωπής και αυτό όχι τυχαία…

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καλείται για πολλοστή φορά να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις σχέσεις που διατηρεί με τους δύο Ισραηλινούς επιχειρηματίες, κ.κ. Ταλ Ντίλιαν και Σαχάκ Άβνι, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά στην Κύπρο εισάγοντας από το κυπριακό τελωνείο κατασκοπευτικό εξοπλισμό δηλώνοντάς τον ως μετεωρολογικό! Μήπως υπήρξαν παρεμβάσεις προς το τελωνείο; Ποιο δικηγορικό γραφείο ενέγραψε τις εταιρείες Intellexa, NCIS και WiSpear και ποιος είχε την αρμοδιότητα να ελέγχει τις δραστηριότητές τους; Οι εταιρείες αυτές προμήθευσαν και εγκατέστησαν συστήματα ασφαλείας στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ενώ φαίνεται να είχαν και συνεργασία με την Αστυνομία. Επίσης, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και πρώην αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Ιωνάς Νικολάου, προώθησε αίτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε άδεια οπλοφορίας για τον κ. Ντίλιαν.

Εκείνο που εύλογα προκαλεί σωρεία ερωτηματικών είναι η σιωπή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τις σχέσεις που διατηρούσε η Πινδάρου και το Προεδρικό με τους κ.κ. Ντίλιαν και Άβνι. Οι Ισραηλίτες επιχειρηματίες είχαν την οικειότητα να αποτείνονται με ηλεκτρονικά μηνύματα στα γραφεία του προέδρου του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου και να ζητούν διαμεσολάβηση για να δοθούν καλές συστάσεις από το Υπουργείο Εμπορίου με στόχο να προμηθεύουν λογισμικά συστήματα παρακολούθησης και σε άλλες χώρες.


Στην υπόθεση με το κατασκοπευτικό μαύρο βαν οι εταιρείες του κ. Ντίλιαν και ο ίδιος βρέθηκαν ένοχοι σε σωρεία κατηγοριών και διώχθηκαν ποινικά. Οι εταιρείες καταδικάστηκαν και πλήρωσαν πρόστιμο, ενώ η υπόθεση για τον κ. Ντίλιαν έκλεισε με οδηγίες από τη Γενική Εισαγγελία για αναστολή ποινικής δίωξης.

Στη συνέχεια ο κ. Ντίλιαν φαίνεται να μετέφερε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και να είχε συνεργασία με το αδελφό κόμμα του ΔΗΣΥ, τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη.

Δεν μπορούν όλα τα πιο πάνω να είναι συμπτώσεις… Τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους και φαίνεται να ενισχύονται και με το πόρισμα Ηλία Στεφάνου, που κρατείται μυστικό, για εμπλοκή της Πινδάρου και του Προεδρικού στο σοβαρό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Απαιτούμε πλήρη εξυγίανση και ανάληψη ευθυνών.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.