Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη οι τιμές, ελάχιστη ζήτηση μέχρι στιγμής

Ελάχιστοι καταναλωτές έχουν παραγγείλει μέχρι στιγμής πετρέλαιο θέρμανσης κι αυτό οφείλεται και στις καιρικές συνθήκες αλλά και στην αυξημένη τιμή του πετρελαίου, δήλωσε στον Άστρα ο εκπρόσωπος τύπου του συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρσι κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 93 σεντ το λίτρο με ανοδική τάση. Πέρσι την ίδια περίοδο, είπε, ήταν 86 σεντ το λίτρο.

Συνεπεία τούτου, σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου, για να γεμίσει ένα ντεπόζιτο των 1000 λίτρων, χρειαζόταν 750 ευρώ, ενώ φέτος χρειάζεται 950.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, οι αυξήσεις οφείλονται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων διεθνώς και έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα όπου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται μεταξύ €1.10 και €1.20 το λίτρο.

Σημείωσε ότι οι πρατηριούχοι χρειάζονται επιπλέον κεφάλαια για να προμηθευτούν καύσιμα και ότι το δικό τους κέρδος είναι 5 σεντ το λίτρο. Τα υπόλοιπα, αφαιρώντας τα έξοδα και το κόστος, είπε, πηγαίνουν ως φόροι στο κράτος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.