Πετρελαιοκηλίδα στην θαλάσσια περιοχή Κερύνειας

Ομάδα της «ακτοφυλακής» και το «τμήμα περιβάλλοντος» του «υπουργείου τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού» ανακοίνωσαν χθες ότι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά του κατεχόμενου Άγιου Γεώργιου Κερύνειας και Άγιου Επίκτητου, όπου εντοπίστηκε ρύπανση στη θάλασσα από καύσιμα πλοίου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η εφημερίδα «Βατάν»​​​​ γράφει ότι σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Αμπτουλλάχ Άκτντολγκαλι, «διευθυντής» του «τμήματος προστασίας του περιβάλλοντος», ανακοίνωσε ότι η ρύπανση στη θάλασσα στις περιοχές Άγιου Γεώργιου της Κερύνειας και Άγιου Επίκτητου, έχει εντοπιστεί σε απόσταση 100-120 μέτρων και η «ακτοφυλακή» έχει αρχίσει εργασίες για καθαρισμό της περιοχής.

Όσον αφορά τον καθαρισμό στην ξηρά, ο Άκντολγκαλι ανέφερε ότι τις εργασίες ανέλαβαν τα «δημαρχεία» των δύο επηρεαζόμενων περιοχών.

Είπε ότι η κατάσταση δεν είναι «τρομακτική», ότι οι εργασίες καθαρισμού της θάλασσας αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας και το συντομότερο στην ξηρά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy