Πετρίδης: Διαχωρισμός εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα – Αυτή είναι η λύση

Δεν υπάρχει διασφάλιση εφαρμογής της νομοθεσίας εάν δεν γίνει διαχωρισμός των εξουσιών του γενικού εισαγγελέα, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Εξήγησε ότι δεν μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας να είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του κράτους και δημόσιος κατήγορος. Οι εξουσίες αυτές θα πρέπει να διαχωριστούν, τόνισε, για να διασφαλιστεί σωστά η εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι και ο θεσμός του δημόσιου κατηγόρου θα πρέπει να έχει ασφαλιστικές δικλείδες.

Ερωτηθείς, είπε ότι η ελεγκτική υπηρεσία θα εξετάσει τον φάκελο για τον Ρώσο ολιγάρχη ο οποίος, όπως αναφέρει στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία» ο Μακάριος Δρουσιώτης, έτυχε ευνοϊκής διαχείρισης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργικό συμβούλιο.

Όσον αφορά τη συνάντηση με την GRECO (την Επιτροπή Κρατών κατά της Διαφθοράς), ο κος Πετρίδης ανέφερε ότι πρόκειται για τον 5ο γύρο αξιολόγησης της διαφθοράς και της διαφάνειας και πρόσθεσε ότι ελεγκτική υπηρεσία θα καταθέσει τα όσα την προβληματίζουν για την απρόσκοπτη πρόσβαση της στην πληροφόρηση.

Επέμεινε ακόμη ότι η ελεγκτική υπηρεσία αντιμετωπίζει αρνητικό περιβάλλον στην προσπάθεια της να λειτουργήσει με βάση τις εξουσίες που της παρέχει η νομοθεσία.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy