Η Πετρολίνα παρουσίασε τη «Γη του αύριο» – Μεγαλεπήβολα σχέδια για αναπτύξεις στην περιοχή των πετρελαιοδεξαμενών

Μεγαλεπήβολα σχέδια για αναπτύξεις στην περιοχή των πετρελαιοδεξαμενών

 

Μεγαλεπήβολα σχέδια για μεικτές παραθαλάσσιες αναπτύξεις στα ακίνητα όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, παρουσίασε η Πετρολίνα. Η πετρελαϊκή εταιρεία, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ιδιωτικής γης στην περιοχή, μαζί με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, σε συνεργασία με τους UDS Architects και με συντονιστή την Delfi Partners & Co., παρουσίασαν το όραμα και την αρχιτεκτονική προσέγγιση του έργου Larnaka Land of Tomorrow. Πρόκειται για το master plan της πολεοδομικής ανάπτυξης των ακινήτων που έχουν κενωθεί μετά τη μετακόμιση στο Βασιλικό, στη βάση των προνοιών του νέου Σχεδίου Περιοχής, με κεντρικό πυλώνα τη δημιουργία μιας νέας, βιώσιμης, μεικτής χρήσης παραθαλάσσιας ανάπτυξης που θα αποτελέσει τον καταλύτη για περαιτέρω αναζωογόνηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Σε χαιρετισμό του, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Πετρολίνα, Κωστάκης Λευκαρίτης, επεσήμανε πως όραμα είναι το Land of Tomorrow να δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και την πόλη της Λάρνακας.

Ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ντίνος Λευκαρίτης, σημείωσε πως το Land of Tomorrow θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για τη Λάρνακα, αλλά και την Κύπρο, προσελκύοντας νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις από παντού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου, δηλώνοντας ότι το Land of Tomorrow ταυτίζεται απόλυτα με το όραμα του δήμου για την ανάπτυξη της πόλης.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα σχέδια, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, είπε πως το έργο αυτό δεν είναι μόνο πολύ μεγάλο και αξιόλογο, αλλά κυρίως είναι ένα έργο που κινείται στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης. «Συμμεριζόμαστε κι εμείς το όραμα του Ομίλου Πετρολίνα να επιχειρήσει να μετατρέψει την πόλη της Λάρνακας ίσως στην καλύτερη πόλη της Κύπρου. Εμείς χαιρόμαστε να ακούμε ότι αναπτύσσεται ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ πόλεων-προορισμών, επειδή στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα θα είναι μια πολύ καλύτερη Κύπρος», ανέφερε.

Παρουσιάζοντας τα σχέδια εκ μέρους του αρχιτεκτονικού οίκου, ο κ. Den Scott υπέδειξε ότι κύρια πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του οράματος του Land of Tomorrow αποτέλεσε η πλούσια ιστορία της πόλης με τα κύρια στοιχεία που την ορίζουν. «Φιλοδοξία μας για το masterplan του Land of Tomorrow είναι η δημιουργία μιας ανάπτυξης-ορόσημο που θα αποτελεί προέκταση της πόλης διατηρώντας και ενισχύοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της», τόνισε.

 

 

Land of Tomorrow
Όπως ανέφερε ο κ. Scott, το έργο Land of Tomorrow θα αποτελέσει κληροδότημα για τις επόμενες γενιές. Ο γενικός σχεδιασμός του masterplan καθοδηγείται από την αυστηρή περιβαλλοντική και οικολογική προσέγγιση, τη βιωσιμότητα, την κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, την πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές, όπως και τη σύνδεση με τις γύρω περιοχές.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy