Πέτρου: Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό – Παραμένουν για μήνες τα συμπτώματα long covid

Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας Χρήστος Πέτρου καθώς όπως εξήγησε ο ιος μεταλλάσσεται και εξελίσσεται.

Ευτυχώς η εξάπλωση του ιού είναι μειωμένη, ωστόσο, όπως ανέφερε ουδείς μπορεί να πει ότι οι νέες μεταλλάξεις δεν θα παρουσιάσουν έξαρση τις επόμενες βδομάδες.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι με βάση τη μελέτη που συντάχθηκε για τις long covid επιπτώσεις τα συμπτώματα από τη νόσηση με κορωνοϊό παραμένουν σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Μπορεί, όπως εξήγησε, τα συμπτώματα να παραμένουν για πολλούς μήνες και να χρειάζεται ιατρική παρέμβαση, αφού περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν αυπνίες, προβλήματα στον ύπνο, αναπνευστικά συμπτώματα και οι περισσότεροι από αυτούς χρειάστηκαν φάρμακα για να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα άλλα συμπτώματα.

Τα Long covid συμπτώματα θα απασχολήσουν όπως ανέφερε, τις επιστήμες υγείας τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να στηριχθούν τα συστήματα υγείας ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι ασθενείς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.