ΠΓ της ΕΔΕΚ: Ο Παπαδάκης να επιστρέψει την έδρα στην ΕΔΕΚ

Στηρίσει Σιζόπουλο το ΠΓ και θεωρεί Παπαδάκη ξένο σώμα καλώντας τον να παραδώσει την έδρα

Το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κατά την ψεσινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο, για τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του σε βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος.


Διαβάστε επίσης: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Σιζόπουλος: Δεν μας εκπροσωπεί ο Παπαδάκης στο ΕΚ

Επίσης, ενημερώθηκε από τα παρόντα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τα όσα έλαβαν χώρα καθώς και για την απόφαση την οποία το Συμβούλιο έλαβε και η οποία θα δημοσιοποιηθεί μόλις παραδοθεί στο Πολικό Γραφείο.

Η ανακοίνωση του ΠΓ:


Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου επέκριναν τον πρώην ευρωβουλευτή για:

  • τη στάση του να μην παραβρεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά την κατάθεση των τεκμηρίων από τον Πρόεδρο,
  • τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του οι οποίες είναι αντιφατικές και ανυπόστατες,
  • την επιλεκτική διαρροή των κατηγοριών που συνέταξε το Πειθαρχικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να το κατηγορήσει για δήθεν σκόπιμη διαρροή, καθώς και για
  • την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των μελών του κόμματος και της κοινής γνώμης από τα πραγματικά γεγονότα.

Επιπρόσθετα, το Πολιτικό Γραφείο εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον Πρόεδρο του Κόμματος δεδομένου ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής επιχειρεί να παρουσιάσει. Ο Πρόεδρος λειτούργησε και ενέργησε στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, του εσωτερικού κανονισμού και του καταστατικού κατά τρόπο συνετό και υποδειγματικό, εξάντλησε κάθε δυνατότητα ρύθμισης του θέματος κατά τρόπο δίκαιο και νόμιμο προς όφελος του κόμματος.
Για την αποτυχία και κατάληξη της προσπάθειας αποκλειστική ευθύνη φέρει ο πρώην ευρωβουλευτής λόγω της αρνητικής και αδιάλλακτης στάσης που τήρησε, που με βάση τα στοιχεία και τα δεδομένα η στάση του ήταν προαποφασισμένη.
Το Πολιτικό Γραφείο καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να παραμείνουν ήρεμοι και όλοι μαζί να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία όπως αυτή καταγράφηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές για να δικαιωθούν οι αγώνες των πρώτων και νυν συναγωνιστών μας, ειδικά αυτή την περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ασύμμετρές απειλές από την κατοχική Τουρκία αλλά και για τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του λαού μας για τα οποία η ΕΔΕΚ πρέπει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.
Τέλος, το Πολιτικό Γραφείο έλαβε τις πιο κάτω αποφάσεις:

  1. Να ενημερωθεί το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) για την διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο μελών του κόμματος.
  2. Να ζητηθεί από τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος να παραδώσει την έδρα την οποία κατέλαβε ως υποψήφιος του συνδυασμού του κόμματος δεδομένου ότι η έδρα καταλήφθηκε από την ΕΔΕΚ και όχι από τον υποψήφιο.
  3. Από τούδε και στο εξής να μην χρησιμοποιεί το λογότυπο του κόμματος ή οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία παραπέμπουν στο κόμμα.
  4. Να ενημερωθούν με επιστολή όλα τα μέλη του κόμματος για την σχετική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
  5. Να διοργανωθούν επαρχιακές συσκέψεις για λεπτομερή ενημέρωση των στελεχών και μελών της ΕΔΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.