Πιαλέ Πασά: Κλειστό από σήμερα μέρος του πεζόδρομου για επιδιόρθωση

Κλειστό θα είναι από σήμερα Τρίτη τμήμα του χαμηλού πεζόδρομου της λεωφόρου Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα αφού ξεκινούν οι εργασίες επιδιόρθωσης.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε από την περασμένη βδομάδα ότι οι εργασίες αποκατάστασης μέρους του χαμηλωμένου πλατώματος θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο το σημείο θα παραμείνει κλειστό και περιφραγμένο για λόγους ασφάλειας, ενώ η διακίνηση του κοινού κατά μήκος του υπόλοιπου πεζόδρομου θα γίνεται κανονικά.

Το πρόβλημα της διάβρωσης τμημάτων του κάτω πεζοδρόμου στη λεωφόρο Πιαλέ Πασά ήρθε στην επιφάνεια εδώ και έναν περίπου χρόνο και ο Δήμος Λάρνακας κινήθηκε για διορθωτικά έργα. Ο έλεγχος των τμημάτων όπου διαπιστώθηκαν ρήγματα στο χαμηλωμένο πλάτωμα αποκάλυψε αποκόλληση της τσιμεντένιας πλάκας που εφαρμόστηκε στον τοίχο για σκοπούς προστασίας του δρόμου από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η προκατασκευασμένη πλάκα από μπετόν η οποία τοποθετήθηκε για σκοπούς προστασίας του δρόμου από τη θάλασσα, αποκολλήθηκε σε συγκεκριμένο σημείο υπερπήδησης του κύματος, το οποίο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση προς τα πάνω. Το πρόβλημα προέκυψε στο σημείο όπου παρουσιάζεται ο μεγαλύτερος κυματισμός υπερπήδησης, σε απόσταση περίπου 700 μέτρων δυτικά του Κάστρου.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.