Πιάνουν δουλειά οι εργολάβοι για τη νέα πτέρυγα του νοσ. Λάρνακας

Από Δευτέρας αρχίζουν οι εργασίες για την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Λάρνακας μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ της εργοληπτικής εταιρείας, της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων και των Δημοσίων Εργων.

Τέθηκε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών, Συγκοινωνιών και Εργων Μάριο Δημητριάδη να αναφέρει ενώπιον της Βουλής πως το έργο θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου του 2017.

Το θέμα της διακοπής των έργων τέθηκε για άλλη μια φορά στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων με τον εργολάβο να προειδοποιεί πως εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα (η αποδέσμευση χρηματικού ποσού) θα σταματήσει εκ νέου τις εργασίες.

Ο κ. Δημητριάδης ήγειρε επίσης και ένα γενικότερο ζήτημα το οποίο συναντάται συχνά κατά τη διαδικασία της εκτέλεσης διαφόρων έργων ανάπτυξης. Πρόκειται για τις υποθέσεις οι οποίες δεν μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο της Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων και χρειάζεται είτε να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης είτε να παραπεμφθούν σε διαιτησία.

Ο Υπουργός έκανε λόγο για υποθέσεις που εκκρεμούν για περισσότερο από δέκα χρόνια και όπως σημείωσε τέτοιες καταστάσεις επιβαρύνουν οικονομικά τόσο το κράτος όσο και τους ίδιους τους εργολάβους. Θα πρέπει, υπέδειξε ο Υπουργός, να εξευρεθούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί επίλυσης των διαφορών ώστε να μην δημιουργούνται αυτές οι μεγάλες καθυστερήσεις.

Μαρίνα Κουμάστα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy