Πίεση από το ΑΚΕΛ για ΑΤΑ, συντάξεις, πέναλτι 12% και αγορά υπηρεσιών

«Η ακρίβεια τσακίζει, επιβάλλεται η λήψη αποφάσεων εδώ και τώρα»

Το ΑΚΕΛ εντείνει τη πίεση προς την κυβέρνηση για άμεση λήψη αποφάσεων σε σειρά κοινωνικών και εργασιακών θεμάτων, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι «η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά».

Ο Άντρος Καυκαλιάς, βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, σε δηλώσεις του χθες μετά την πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας (βλέπε πάνω) υπέδειξε τα ακόλουθα:

• «Τώρα είναι που χρειάζεται να ρυθμιστεί το θέμα της ΑΤΑ και να αναθεωρηθεί το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό», αφού «ο πληθωρισμός βρίσκεται στα ύψη και η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά».

• «Τώρα είναι που πρέπει να γίνουν βήματα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, να δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους, να αρθεί η αδικία του ισοπεδωτικού πέναλτι του 12%».

• «Τώρα είναι η ώρα για να γίνουν διορθώσεις στη νέα Στρατηγική Απασχόλησης των εργαζομένων από τρίτες χώρες, η οποία απορρυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

• «Τώρα είναι που επιβάλλεται να εφαρμοστούν οι αποφάσεις  του Δικαστηρίου, οι οποίες έκριναν παράνομη την αγορά υπηρεσιών για χιλιάδες εργαζόμενους στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας».

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας το ΑΚΕΛ έθεσε επίσης σειρά θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, το ανεργιακό σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται μετά το 63ο έτος της ηλικίας, τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα ιατροσυμβούλια, το ωράριο των καταστημάτων, τη ρύθμιση της τηλεργασίας, την επ’ αμοιβή άσκηση των νέων, τις μεγάλες καθυστερήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα και τα ζητήματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy