Πίεζαν το σφαγείο Κοφίνου και έκλειναν τα μάτια για τη Cypra

Κρατικές υπηρεσίες πίεζαν ασφυκτικά για εξόφληση των οφειλών του σφαγείου Κοφίνου προς το κράτος, αλλά την ίδια ώρα έδειχναν ανοχή για άλλες διαδικασίες που αφορούσαν το σφαγείο Cypra, ανέφεραν χθες ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και ο πρώην αν. Γενικός Διευθυντής του σφαγείου Κοφίνου, Γιώργος Γαβριήλ, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

Ο Ν. Συλικιώτης έκανε λόγο για «πόλεμο εκ των έσω» εναντίον του σφαγείου Κοφίνου φωτογραφίζοντας το Γενικό Λογιστήριο και το γραφείο του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων. Επεσήμανε επίσης ότι στην καταγγελία η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία Cypra (η οποία ανήκει στο σύζυγο της Γενικής Λογίστριας, Ρέας Γεωργίου) εναντίον του σφαγείου Κοφίνου στην ΕΕ, περιλαμβάνονταν στοιχεία «για τα οποία υπάρχει ερωτηματικό από πού τα εξασφάλισε». Ακόμη, αναφέρθηκε στο Συμβούλιο Δανειακών Επιτρόπων, το οποίο πίεζε για την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει το σφαγείο Κοφίνου, σημειώνοντας ότι το Συμβούλιο υπάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και σε αυτό προεδρεύει ο εκάστοτε Βοηθός Λογιστής, που το 2007 ήταν η Ρέα Γεωργίου.

Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει να υπήρχε οποιαδήποτε σχέση τού τότε Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, Χρίστου Ανδρέου, με την τότε Βοηθό Γενική Λογίστρια, Ρέα Γεωργίου ή τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη του Cypra, ο Ν. Συλικιώτης παρέπεμψε σε φήμες που ακούγονταν, επισημαίνοντας και πάλι τη σπουδή του εν λόγω οργάνου για είσπραξη οφειλών του σφαγείου Κοφίνου. Αναφέρθηκε ακόμη στην «πολιτική περιρρέουσα» η οποία δημιουργήθηκε από την τότε αντιπολίτευση, δηλαδή τον ΔΗΣΥ, που έλεγε ότι «το κράτος δεν μπορεί να κάνει τον κρεοπώλη».

Από την πλευρά του, ο Γ. Γαβριήλ έκανε λόγο για «σημαντικές παρεμβάσεις» της εταιρείας Cypra, η οποία φαίνεται να γνώριζε εκ των προτέρων όλες τις ενέργειες που έκανε το σφαγείο Κοφίνου για τη διάσωσή του μαζί με το κράτος και υπέβαλλε ενστάσεις εκ των προτέρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανέφερε επίσης ότι η Cypra «ενεργούσε με μυστικοπάθεια», προσθέτοντας ότι αν διασωζόταν το σφαγείο Κοφίνου, θα έκλειναν όλοι οι άλλοι

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.