Πήγε Μάιο η δεύτερη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Κατηγορείται για άσεμνη επίθεση, ενώ έχει ήδη αθωωθεί για βιασμό

Στις 9 ερχόμενου Μαΐου μετατέθηκε η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης. Χθες ήταν ορισμένη η έναρξη ακροαματικής διαδικασίας, αλλά, με το αιτιολογικό του μεγάλου φόρτου εργασίας, το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία και την όρισε στις 9 Μαϊου.

Ο ιεράρχης κατηγορήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 για άσεμνη επίθεση εναντίον 16χρονης γυναίκας το 1981, εντός της Μητρόπολης Κιτίου και δήλωσε αθώος με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγείται σε δίκη.

Στο μεσοδιάστημα, όπως είναι γνωστό, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου αθωώθηκε στην υπόθεση βιασμού γυναίκας στην οποία είχε κατηγορηθεί. Στις 22 Οκτωβρίου 2021 το Κακουργιοδικείο Λάρνακας αθώωσε τον ανώτερο κληρικό απαλλάσσοντάς τον από την κατηγορία του βιασμού.

Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε ανακοινωθέν, αφού η δίκη είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αποκαλύπτοντας ότι η αθωωτική ετυμηγορία στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η μαρτυρία που έδωσε η βασική μάρτυρας κατηγορίας, που ήταν η παραπονούμενη γυναίκα η οποία κατήγγειλε το βιασμό της, ήταν αναξιόπιστη.

Χαρακτηριστικά, το δικαστήριο σημείωσε ότι η μαρτυρία της παραπονούμενης δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε, αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία, πάνω στα οποία στηριζόταν αποκλειστικά η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι τον Απρίλιο του 2011 είχε πέσει θύμα βιασμού από τον κ. Χρυσόστομο μέσα στη Μητρόπολη Κιτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης στην εκκρεμούσα υπόθεση επιφυλάχθηκε του δικαιώματός του να εγείρει θέμα καταχρηστικής διαδικασίας λόγω υπέρμετρα μεγάλου χρονικού διαστήματος που παρήλθε από τη φερόμενη διάπραξη του αδικήματος, κάτι που επηρεάζει τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης, όπως υποστήριξε.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy