Πιλότος της τελευταίας πτήσης: “Η Κυβέρνηση άφησε τις ΚΑ να κλείσουν”

Αλ Ιτάλια και Εαρ Μάλτα ως κρατικοί αερομεταφορείς διεκδίκησαν και πέτυχαν να πάρουν κρατική ενίσχυση και η ΕΕ αποδέχθηκε τις αιτιάσεις που έδωσαν οι χώρες τους, σε αντίθεση με την Κυπριακή κυβέρνηση που δεν το έπραξε αφήνοντας τις Κυπριακές Αερογραμμές να κλείσουν.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης της τελευταίας πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών, κατήγγειλαν επίσης τον υπουργό οικονομικών, ζητώντας την παραίτηση του, για το γεγονός ότι απέφυγε να ενημερώσει την ΕΕ ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας πλήρωναν επίσης κάθε μήνα ένα σεβαστό ποσό από το μισθό τους για τη διάσωση της εταιρείας.

Οι κύριοι Χατζιάντωντας και Παναγιώτου χαρακτήρισαν αδιανόητο να μην υπάρχει σε μια κατεχόμενη χώρα κρατικός αερομεταφορέας καταγγέλλοντας την ότι με τους χειρισμούς της στόχευε στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Κατήγγειλαν ακόμη και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εφεσίβαλε τη απόφαση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το κλείσιμο της εταιρείας.

 

Στ.Στεφάνου :” Διαχρονική η πολεμική στάση του ΔΗΣΥ στις ΚΑ”

Διαχρονική στάση της κυβέρνησης και το ΔΗΣΥ αποτελεί ο πόλεμος κατά των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση στοχευμένα προχώρησε στο κλείσιμο της εταιρείας και ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έπραξε τίποτε για να υπερασπιστεί ενώπιον της ΕΕ τον κρατικό αερομεταφορέα.

Ο κύριος Στεφάνου επέκρινε τον ΔΗΣΥ ότι με τις ενέργειες του κατέστησε την εταιρεία ζημιογόνα ξετινάζοντας την κεφαλαιουχική βάση της με τη δημιουργία της ΕΛΑΣ-ΤΖΕΤ, την δεκαετία που βρισκόταν στην εξουσία.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε, δεν υπερασπίστηκε ούτε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που η ίδια απέστειλε στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Τόνισε ότι οι κυβερνώντες άφησαν μια ημικατεχόμενη χώρα χωρίς κρατικό αερομεταφορέα ενώ προέβλεψε ότι οι πολίτες θα καλούνται να πληρώνουν τριπλάσια χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

 

Πρόδρομος Προδρόμου:” Φταίει το ΑΚΕΛ”

     Μισό δισεκατομμύριο ευρώ κόστισε στους πολίτες η προσπάθεια διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Τόνισε ότι επί προηγούμενης διακυβέρνησης η εταιρεία έκανε συνεχώς ζημιές, ενώ η παρούσα διακυβέρνηση προσπάθησε και μείωσε τις ζημιές αυτές.

Κανένας επιχειρηματίες, πρόσθεσε, δεν θα διατηρούσε στη ζωή μια ζημιογόνα εταιρεία.

Κάλεσε το ΑΚΕΛ, να μην βγάζει γλώσσα, κατά την έκφραση του, ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί που τους τελευταίους μήνες βγαίνουν ως σωτήρες είναι αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο της εταιρείας, επικρίνοντας τους πιλότους που πήγαν στα δικαστήρια καταγγέλλοντας την εταιρεία για τη μείωση των μισθών τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.