Παραλίες – γυμναστήρια  Ανακοινώθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, η δημιουργία τεσσάρων υπαίθριων γυμναστηρίων με όργανα υψηλών προδιαγραφών που ήδη τοποθετήθηκαν στους παραλιακούς πεζόδρομους Ορόκλινης και Περβολιών.

 

Πιο φιλικές και προσβάσιμες στους λάτρεις του αθλητισμού, αλλά και πιο πράσινες γίνονται οι βασικές οργανωμένες παραλίες στην πόλη και επαρχία Λάρνακας. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας ανακοίνωσε χθες έργα εμπλουτισμού των παραλιών σε δύο κατευθύνσεις, με ενίσχυση του πρασίνου και με τοποθέτηση οργάνων και υποδομών αθλητισμού.

Σε πρόγευμα εργασίας με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Ντίνος Λευκαρίτης μαζί με τη λειτουργό της Εταιρείας, Νανά Ασμένη Παύλου, εξήγγειλαν τα εξής έργα: Την εβδομάδα που πέρασε, υλοποιήθηκε το έργο φύτευσης 200 φοινικόδεντρων στις παραλίες. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της εικόνας των παραλιών της Λάρνακας, η ενίσχυση του πρασίνου και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, αλλά κυρίως ταυτότητας για τις παραλίες της Λάρνακας.

Η φύτευση έγινε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Πύλας και Ορόκλινης, στην παραλία της οδού Τ. Μητσόπουλου, στο Φάρο στα Περβόλια και στην παραλία αετοσανίδων στους Σοφτάδες. Άρτιας υποδομής γήπεδο beach volley & beach tennis κατασκευάστηκε στην παραλία LeBay στη Βορόκληνη το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγώνες. Στο εν λόγω γήπεδο έχει τοποθετηθεί εξαιρετικής ποιότητας άμμος που δεν σηκώνει σκόνη, γεωύφασμα στην υποδομή, πυλώνες με εύκολη μετατροπή από beach tennis σε beach volley και αντίστροφα και αγωνιστικό φιλέ κατάλληλο και για τα δύο αθλήματα. Επίσης ανακοινώθηκε η δημιουργία τεσσάρων υπαίθριων γυμναστηρίων με όργανα υψηλών προδιαγραφών που ήδη τοποθετήθηκαν στους παραλιακούς πεζόδρομους Ορόκλινης και Περβολιών. Πολύ σύντομα, υπαίθριο γυμναστήριο θα αποκτήσουν η παραλία Μακένζι και η πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, η τοποθέτηση τεσσάρων συνθέσεων παιγνιδιών παραλίας. Οι πρώτες τοποθετήθηκαν στην παραλία Γιαννάδες στην Ορόκλινη, ενώ αναμένεται σύντομα να εγκατασταθεί αντίστοιχη υποδομή στο Μακένζι, στην Καστέλα και στην οδό Τ. Μητσόπουλου. Η ΕΤΑΠ ανακοίνωσε επίσης τη συνέχιση της επιτυχημένης καμπάνιας της Λάρνακας “They Always Come Back” και εντός του 2019 σε όλα τα μέσα προβολής. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και νέο διαφημιστικό σποτάκι που εκφράζει τη φιλοσοφία της καμπάνιας με έναν ευφάνταστο τρόπο.

To βίντεο έχει δημιουργηθεί από την Zedem Media που εδρεύει στη Λάρνακα, οι παραγωγοί της οποίας επεδίωξαν να παρουσιάσουν τη Λάρνακα όπως τη βλέπουν, την αισθάνονται και τη βιώνουν τόσο οι ίδιοι ως δημιουργοί όσο και οι τουρίστες που την επισκέπτονται. Γι’ αυτό και το βίντεο έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση μεταφέροντας στην οθόνη το διαχρονικό δέσιμο του τουρίστα της Λάρνακας με τον προορισμό.

 

Τάσος Περδίος