Η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση ενώνει τους Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Γνωρίζοντας ποιοι κρύβονται πίσω από τις υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη που δεν είναι άλλοι από το βαθύ κράτος της Δεξιάς και ακροδεξιάς, καθώς και του εκκλησιαστικού κατεστημένου, όσο πλησιάζουν οι εκλογές να αναμένουμε αδίστακτες πολιτικά συμπεριφορές και επιθέσεις.

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη δεν είναι αντιπαραθέσεις ουσίας και διαφωνιών -δηλώνουν και οι δύο συνεχιστές του έργου της πιο διεφθαρμένης διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ- αλλά προσπάθεια επικράτησης για την προεδρική καρέκλα. Είναι υπέρτατος στόχος τους η νομή της εξουσίας και ο διαμοιρασμός των λαφύρων στην «παρέα» του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου, το οποίο νιώθει άνετα τόσο με τον Αβέρωφ, όσο και με τον Χριστοδουλίδη. Δεν πρέπει να παρασύρει η επικοινωνιακή κόντρα μεταξύ Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη.

Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα έχει πρόβλημα εάν εκλεγεί ένας από τους δύο. Και οι δύο από διαφορετική αφετηρία διαθέτουν κοινό όραμα και σκοπό και εκφράζουν και εκφράζονται από τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου και του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.

Οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης είναι υποψηφιότητες του υφιστάμενου καθεστωτικού συστήματος. Δεν έχουν τίποτα περισσότερο να προσφέρουν από ό,τι έχουν προσφέρει στον τόπο στα δέκα χρόνια που κυβερνούν και συμμετείχαν ενεργά με ρόλο και λόγο στη λήψη των αποφάσεων της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ.

Η μόνη σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη υποψηφιότητα με σοβαρές προοπτικές νίκης και η οποία μπορεί να επιφέρει την αλλαγή και καινούργιο αέρα στον τόπο μας είναι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ένας υποψήφιος που έχει καθαρά τα χέρια και μπορεί να ενώσει γύρω του τη βάση όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων από την Αριστερά μέχρι την κεντροδεξιά και να ηγηθεί έντιμα και αξιόπιστα του κράτους για προοδευτική αλλαγή.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης δεν είναι υποψήφιος του μπαλκονιού και της επικοινωνιακής ατάκας, ούτε της αντιγραφής. Είναι υποψήφιος της ουσίας και των έργων. Είναι αυτόφωτος και αυτοδημιούργητος. Διαθέτει γνώσεις και ικανότητες και μπορεί μέσα από ειλικρινή και γόνιμο διάλογο και με δημιουργικό πνεύμα να εργαστεί και να επιτύχει την προοδευτική αλλαγή προς όφελος του τόπου και του λαού μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy