Ποιο ΓεΣΥ;

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και Υπουργός Υγείας συμφώνησαν ότι η εφαρμογή ενός καλά μελετημένου και συμφωνημένου Γενικού Συστήματος Υγείας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από τα γνωστά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στην Κύπρο.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣ’ αυτό βέβαια, συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τομέα της Υγείας εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Εξ’ ου και το ΓεΣΥ βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου για πάνω από μια εικοσαετία. Το θέμα ωστόσο που προκύπτει, και το οποίο είναι πολύ σημαντικό, είναι σε ποιο ΓεΣΥ προσανατολίζεται ο νέος Υπουργός Υγείας.

Σ’ αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους ή μήπως στο Μεικτό Σύστημα Υγείας; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Κύπριους πολίτες που αναμένουν ένα νέο Σύστημα Υγείας το οποίο θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες ισότιμα και καθολικά.

Αυτό άλλωστε θα πρέπει να είναι ο στόχος: H εισαγωγή ενός ΓεΣΥ που θα προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες πρόσβαση σε ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας…

ΜΚ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.