Ας υποθέσουμε πως μόλις εκτοξεύσατε τον ισχυρότερο πύραυλο που έχει δημιουργήσει ποτέ ο άνθρωπος. Οπότε τι κάνετε εάν θέλετε να προκαλέσετε ξανά παγκόσμιο θαυμασμό και να γράψετε ιστορία;

Εάν ήσασταν ο Elon Musk, σίγουρα θα ετοιμάζατε ήδη την επόμενη κίνηση – ματ. Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της SpaceX διοργάνωσε μία συνέντευξη Τύπου λίγο μετά την επιτυχία της εταιρείας του -την εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy.

Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει να μεταφέρει έναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιών για την Arabsat, ώστε να μεταφέρει έναν δορυφόρο επικοινωνιών σε τροχιά μέσα στους επόμενους μήνες. Επιπλέον, υπεγράφη και συμβόλαιο που προβλέπει την μεταφορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μέσα στο 2018.

Παρά τα παραπάνω όμως, ο Musk ενδιαφέρεται περισσότερο για το επόμενο βήμα της SpaceX και ξεκαθάρισε πως ο κύριος στόχος της παραμένει ο ίδιος: να στείλουν ανθρώπους στον Άρη.

Το 2031 θα ξεκινήσει η -χωρίς επιστροφή- αποστολή των ανθρώπων στον Κόκκινο Πλανήτη

Τόνισε πως μπορεί ο Falcon Heavy να είναι μεγάλος και ισχυρός, αλλά η SpaceX χρειάζεται έναν πύραυλο «πολύ μεγαλύτερο από αυτόν». Η κεντρική ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορέσει η εταιρεία να στείλει ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια.